Vladimir Putin despre posibilitatea de a anexa ALASKA: Oricum este PREA FRIG acolo. Haideti sa nu ne INFIERBANTAM. Cine are nevoie de Alaska?

D.g. | 18.04.2014

Pe aceeași temă

Presedintele rus Vladimir Putin a infirmat zvonurile potrivit carora Rusia ar merge atat de departe incat ar lua in calcul sa anexeze Alaska, spunand ca oricum "este prea frig acolo", scrie Ziare.com.

Putin a participat, joi, la sesiunea anuala televizate de intrebari si raspunsuri, unde a vorbit despre subiectele fierbinti din ultima perioada cu jurnalisti si telespectatori, arata Huffington Post.

Un cetatean rus i-a spus lui Putin, intr-o interventie prin telefon, ca exista zvonuri care sugereaza ca Rusia s-ar gandi sa anexeze, dupa Crimeea, si teritoriul american Alaska, fosta colonie ruseasca, si l-a intrebat pe liderul rus daca ia in calcul acest scenariu.

"Faina Ivanovna, draga mea, de ce ai vrea tu Alaska?", i-a spus Putin. El a precizat ca Rusia este o "tara nordica" si ca 70% din teritoriul ei se afla in "regiuni de nord si de nord extrem".

"Alaska este cu adevarat in emisfera sudica? Oricum este prea frig acolo. Haideti sa nu ne 'infierbantam'. Cine are nevoie de Alaska?", a adaugat Vladimir Putin.

Rusia a vandut Alaska Statelor Unite, in anul 1867, pentru suma de 7,2 milioane de dolari.

Afirmatiile presedindelui rus vin in contextul in care comunitatea internationala este din ce in ce mai ingrijorata de ambitiile imperialiste ale Rusiei, dupa ce fosta regiune autonoma a Ucrainei a fost anexata, mai multe zone din sud-estul Ucrainei au cerut independenta, iar Transnistria a reiterat ca vrea sa se uneasca cu Rusia.

Totusi, in urma reuniunii internationale de la Geneva de joi s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste situatia din Ucraina.

Astfel, s-a stabilit ca toate partile implicate se vor abtine de la acte de violenta, intimidare sau actiuni care sa provoace. In plus, toate gruparile armate ilegale vor fi dezarmate, iar cladirile ocupate ilegal vor fi redate proprietarilor lor legitimi. In plus, toate strazile ocupate ilegal, pietele si alte zone publice din Ucraina trebuie evacuate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22