Vladimir Putin decreteaza distrugerea alimentelor venite din Occident

T.d. | 31.07.2015

Pe aceeași temă

Toate alimentele venite din Europa, in pofida interdictiilor impuse pe importurile de produse din Vest, vor fi distruse la intrarea in Federatia Rusa, potrivit unui decret semnat de presedintele Vladimir Putin.

Actul semnat de liderul de la Kremlin in aceasta saptamana prevede distrugerea tuturor alimentelor aduse in tara in ciuda interdictiilor puse de Moscova pe produsele vestice, ca raspuns la sanctiunile Occidentului in contextul crizei din Ucraina, potrivit Business Insider, citat de Gandul.

Decretul intra in vigoare in 6 august si arata ca “bunurile agricole, materiile prime şi alimentele provenite dintr-un stat care a luat decizia de a introduce sancţiuni economice împotriva entităţilor ruse şi/sau a indivizilor sau care s-a alăturat unei astfel de decizii, şi care au fost interzise pentru importul în Federaţia Rusă, trebuie distruse".

De altfel, firmele rusesti si fosti oficiali ucraineni sunt vizati acum de noi sanctiuni din partea SUA.

Biroul pentru Controlul Activelor Straine (OFAC) din cadrul Trezoreriei SUA a impus sanctiuni impotriva unor entitati si persoane care l-ar sustine pe Gennady Timchenko, un comerciant de gaze naturale, care era deja sanctionat.

Pe lista sanctiunilor au ajuns astfel mai multi operatori portuari din Crimeea si fosti oficiali ucraineni.

Noile masuri vizeaza de asemenea doua entitati care l-ar sustine pe Boris Rotenberg, un om de afaceri rus si un aliat al presedintelui rus Vladimir Putin.

Sanctiunile incearca astfel sa oblige Rusia sa-si respecte angajamentele de la Minsk cu privire la mentinerea pacii in Ucraina. "Actiunea de astazi ne subliniaza hotararea de a mentine presiunea asupra Rusiei pentru incalcarea dreptului international si alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat directorul OFAC John Smith intr-un comunicat de presa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22