Vladimir Putin AMENINTA: Daca regimul actual de la Kiev a utilizat armata impotriva propriului popor, vor exista consecinte

D.g. | 24.04.2014

Pe aceeași temă

Utilizarea de către autoritățile ucrainene proeuropene a armatei contra populației în estul țării este o 'crimă gravă', iar aceste acte vor avea consecințe, a estimat joi președintele rus Vladimir Putin, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

''Dacă regimul actual de la Kiev a început cu adevărat să utilizeze armata contra populației în țară, este o crimă foarte gravă contra propriului popor. Este o operațiune de represiune care va avea consecințe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relațiile interguvernamentale. Dacă autoritățile actuale de la Kiev au făcut asta, atunci este vorba despre o juntă, despre un tip de bandă criminală'', a spus Putin.

Liderul rus a făcut aceste comentarii în condițiile în care armata ucraineană a lansat joi o operațiune pentru a recontrola orașul Slaviansk, din estul Ucrainei, ce fusese cucerit de militanții proruși.

El a adăugat că sancțiunile afectează economia Rusiei, dar prejudiciul nu este critic.

'În general, sancțiunile cauzează prejudiciu pentru că ratingurile (creditelor) sunt revizuite, împrumuturile pot deveni mai scumpe și așa mai departe. Dar acestea nu sunt critice', a mai spus liderul de la Kremlin, referindu-se la sancțiunile impuse Moscovei după anexarea Crimeii.

Vladimir Putin a condamnat folosirea sancțiunilor ca instrument politic între state, spunând că 'per ansamblu ele sunt dureroase pentru toți, distrug economia globală și sunt dezonorante pentru cei care folosesc acest tip de instrumente'.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22