Vladimir Putin a promulgat legea prin care organizatiile nonguvernamentale straine pot fi declarate indezirabile

M. B. | 24.05.2015

Pe aceeași temă

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea prin care pot fi interzise organizațiile neguvernamentale străine din Rusia declarate "indezirabile",o reglementare ce permite condamnarea la șase ani de închisoare a angajaților acestora și blocarea conturilor asociațiilor vizate, scrie France Presse, preluată de Agerpres.

 

Textul, votat marți de deputați și miercuri de senatori, "Organizații neguvernamentale străine sau internaționale, a căror activitate reprezintă o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Federației Ruse, a capacității de apărare a țării sau a securității guvernului, pot fi declarate indezirabile", menționează legea votată săptămâna trecută de către senatori.

 

Legea a fost prezentată de către susținătorii săi drept "o măsură preventivă" necesară după impunerea de către Occident, anul trecut, a unor sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene.

 

Legea dă autorităților ruse posibilitatea să interzică ONG-urile străine în cauză și să-i urmărească în justiție pe angajații acestora, ei riscând până la șase ani de închisoare sau interdicția de intrare pe teritoriul rus.

 

Legea permite și blocarea conturilor bancare ale organizațiilor vizate.

 

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de către Amnesty International drept "ultimul capitol din represiunea fără precedent împotriva organizațiilor neguvernamentale".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22