Viorel HREBENCIUC, dupa ARESTAREA fiului sau: O alta MIZERIE. Nu exista nicio RETROCEDARE

P.c. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Viorel Hrebenciuc, deputatul PSD care a demisionat acum cateva zile, a declarat, dupa arestarea preventiva a fiului sau, ca decizia arestarii este "o mizerie". Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul referitor la retrocedari ilegale de terenuri, relateaza ziare.com


"O alta mizerie. Azi vazut vreodata o spalare de bani fara bani?", a spus Viorel Hrebenciuc despre arestarea fiului sau.
 

Cat despre firma din Cipru care apare in dosar si al carei asociat real este Andrei Hrebenciuc, deputatul demisionar a precizat: "tin sa va reamintesc ca Cipru e in UE. Off-shore-urile sunt legate daca sunt in UE".
 

Amintim ca procurorii sustin ca Andrei Hrebenciuc, alaturi de alte persoane, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor SRL, sa incheie un contract cu Paltin Sturdza, prin care societatea a devenit promitent pentru o suprafata de 43.000 de hectare de teren forestier.
 

Pe parcursul anchetei s-a descoperit ca asociatul unic al societatii este firma Majura Limited, cu sediul in Cipru, persoana juridica al carei asociat real este Andrei Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a adaugat, vineri dimineata, ca nu intelege cum pe parcursul judecatii unor asemenea dosare se iau "asemenea masuri aberante".

"Retineti urmatorul lucrul si fiti deontologi: cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila si executorie. Sunt foarte multi oameni in aceasta tara care au intrat in puscarie, pentru ca nu au aplicat asemenea hotarari, aceasta este o hotarare care a fost data acum doi ani, contestata prin circa patru contestatii care se judeca si in momentul de fata pe la diverse judecatorii si tribunale din Romania, astfel incat nu inteleg cum pe parcursul judecatii acestor dosare iau asemenea masuri aberante.
 

Nu se pune problema sa fie aici despagubiri ilegale sau retrocedari ilegale, pentru ca nu exista nicio retrocedare, ce dati dumneavoastra (presa - n.red.) pe posturi sunt prostii cap-coada. Discutati de despagubiri sau retrocedari ilegale care nu s-au facut, este dosarul neretrocedarilor", a adaugat liderul PSD.

 

CITITI SI: DOSARUL RETROCEDARILOR: Paltin STURDZA si Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel HREBENCIUC, au fost ARESTATI PREVENTIV pentru 30 de zile


Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului demisionar Viorel Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, vineri dimineata. Decizia a fost luata de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Hrebenciuc Jr este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate latraficde influenta si spalare de bani, in dosarul referitor la retrocedari ilegale de terenuri, potrivit DNA.
 

De asemenea, tot vineri dimineata a fost arestat si Paltin Sturdza, omul de afaceri care ar fi beneficiat de cele 43.000 de hectare de padure retrocedate ilegal. Acesta este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta si instigare laabuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.
 

In acelasi dosar Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Adam Craciunescu sunt urmariti penal. Vinerea trecuta, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Apoi, Hrebenciuc si-a dat demisia din functia de deputat, dar a ramas membru al PSD.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22