Viorel HREBENCIUC a DEMISIONAT din PARLAMENT

P.c. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

Viorel Hrebenciuc si-a dat demisia, marti dimineata, din Parlament, conform unui anunt facut de Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Zgonea a declarat ca Viorel Hrebenciuc a demisionat pentru ca nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala. Ca urmare a acestei demisii, parlamentarii nu mai trebuie sa dea un vot pentru a incuviinta cererea de arestare preventiva depusa de DNA, ceea ce inseamna ca Hrebenciuc ar putea fi arestat preventiv imediat, relateaza Hotnews.

 

UPDATE: Viorel Hrebenciuc a declarat marti, in Parlament, ca a luat decizia demisiei fara a vorbi cu cineva, pentru ca vrea sa isi pastreze demnitatea. Intrebat de discutiile cu Dan Sova care au fost interceptate, Hrebenciuc a afirmat ca "sunt discutii de cafea" si ca nu regreta nimic. 


"Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Si inca un lucru va spun, ca nu ma razgandesc, ca sa stati linistiti.  Nu am vb absolut cu nimeni, este propria mea decizie, feicare faca viata cum crede. Nu sunt dezamagit, sunt asa cum ma stiti", a spus Hrebenciuc, dupa discutiile avute cu Valeriu Zgonea. 
 

Despre discutiile cu Dan Sova: "Nu am incalcat niciun fel de norma, asta sunt discutii pe care le faci la cafea. (...) In 2016 revin. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit."

 

Seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca Hrebenciuc si-a dat "unilateral" demisia pentru a se punde la dispozitia justitiei din Romania, in care are incredere, pentru ca isi doreste "sa mearga demn" si sa nu faca rau partidului. "Mi-a spus ca toata viata a fost un om foarte corect si ca nu vreau sa faca rau partidului si crede ca aceasta functie pe care a castigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justita din Romania. Astfel se va pune la dispozitia justitiei. 

 

CITITI SI: Sebastian Ghiţă, deputat PSD, cere suspendarea lui Dan Șova și Viorel Hrebenciuc din PSD: Aceşti oameni au greşit în partid


Vom anunta in primul plen, saptamana viitoare, ca luam act de demisie si apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot in ceea priveste dl Hrebenciuc, ramane dosarul pentru dl deputat Ioan Adam. 
 

Mi-a spus ca are incredere in justitia din Romania, ca vrea sa mearga demn pe strada si sa ne poata privi in ochi," a declarat Zgonea in Parlament.

 

Demisia din Parlament nu face automat ca dosarul retrocedarii padurilor din Bacau in care e implicat Viorel Hrebenciuc nu mai merge la Inalta Curte de Casatie, pentru ca in dosar e implicat un alt parlamentar PSD, Ioan Adam. Insa, dupa demisia lui Hrebenciuc din Parlament, nu mai e nevoie ca parlamentarii sa dea un vot pentru a incuviinta cererea de arestare preventiva depusa de DNA, ceea ce inseamna ca el ar putea fi arestat preventiv imediat de demisia e publicata in Monitorul Oficial (adica dupa citirea ei in plenul Camerei Deputatilor de catre presedintele de sedinta, adica abia saptamina viitoare).

 

CITITI SI: DOSARUL RETROCEDARILOR Pretul lui Hrebenciuc pentru interventia in cazul retrocedarilor ilegale de paduri, 12.000 DE HECTARE DE PADURE

 

Procurorii DNA l-au acuzat pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc de faptul că, din aprilie 2013 şi până în prezent, împreună cu deputatul Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a constituit şi coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior şi de alte persoane, "ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna".

 

Sebastian Ghiță, deputat PSD, a cerut ieri suspendarea din partid a lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova in urma audierea acestora la DNA intr-o dosar de trafic de influenta, legat de legea amnistiei și grațierii. Dan Sova i-a promis lui Hrebenciuc ca il va determina pe ministru Justitiei să inițieze un proiect de lege care sa-l salveze pe Hrebenciuc de pedeapsa pe care urmeaza sa o ia in urma dosarelor sale penale, in schimbul sustinerii pe care ultimul i-ar fi oferit-o pentru sefia partidului

 

Ieri au fost audiati la DNA atat Viorel Hrebenciuc cat si Dan Sova. Cei doi sunt acuzati ca au pus la cale un troc politic: Dan Sova ar fi trebuit sa inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse, care l-ar fi scapat pe Hrebenciuc si pe alti membri PSD de pedepsele pe care fi trebuit sa le execute, in schimbul sustinerii pe care  Hrebenciuc i-ar fi oferit-o pentru sefia partidului.

 

CITITI SI: Dan Sova RESPINGE acuzatiile DNA si sustine ca NU vrea sefia PSD si NU a vorbit cu ministrul Justitiei despre amnistie. Declaratiile din trecut IL CONTRAZIC

 

Sova ar fi trebuit sa-l determine pe ministrul Justiției să inițieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este suspect în două dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 și comunicat nr 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22