Viktor IANUKOVICI intentioneaza sa se REFUGIEZE in BELARUS ca sa nu devina un PION in lupta politica dintre Moscova si Kiev

P.c. | 16.06.2014

Pe aceeași temă

Fostul presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, si-a pierdut increderea in liderul de la Kremlin, Vladimir Putin si incearca sa paraseasca Rusia si sa se refugieze in Belarus. Ianukovici este cautat in Ucraina pentru moartea a peste 100 de protestatari, pe numele sau fiind emis mandat de arestare, relateaza ziare.com


"Se pare ca Ianukovici nu mai are incredere in V. Putin. Potrivit unor informatii neconfirmate, isi cauta refugiu in Belarus", a scris jurnalistul de investigatii Mustafa Nayem pe Facebook, potrivit zik.com.ua.
 

Potrivit lui Nayem, fiul lui Ianukovici, Oleksandr, ar fi discutat telefonic, in acest sens, cu liderul belarus Aleksandr Lukasenko. Oleksandr si-a exprimat ingrijorarea ca tatal sau devine un pion in lupta politica dintre Moscova si Kiev si ar putea fi in cele din urma extradat in Ucraina.
 

In cel mai bun caz, a spus Oleksandr, tatal sau s-ar putea intoarce in Ucraina ca presedinte al republicii separatiste Donetk-Luhansk.
 

Ianukovici a fugit din Ucraina in Rusia, dupa patru luni de proteste de strada ce au devenit violente. Ianukovici sustine ca s-a refugiat la Rostov-pe-Don si a organizat conferinte de presa de acolo. In varsta de 63 de ani, Ianukovici insista ca este inca liderul legitim al Ucrainei.


Fostul presedinte ucrainean a admis, intr-o iesire publica, greseala de a invita trupele ruse in Crimeea si, cu lacrimi in ochi, a promis ca va negocia cu presedintele rus, Vladimir Putin, pentru reintoarcerea peninsulei la Ucraina.


Presedintele rus, Vladimir Putin, a precizat ca Ianukovici a cerut Rusiei sa trimita trupe in Crimeea pentru a proteja cetatenii rusi de acolo. Multi ucraineni considera ca acest gest al lui Ianukovici este o tradare. Trupele ruse au ocupat rapid peninsula sub acest pretext, Crimeea a organizat cu succes un referendum pentru alipirea la Rusia, si Federatia Rusa a anexat prompt peninsula la Marea Neagra, spre consternarea comunitatii internationale si a Ucrainei. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22