VIDEO Votul SECRET CONTROLAT cind interesul o cere. Vezi cum a votat PSD la numirea judecatorului la CCR

P.c. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Plenul Senatului a votat-o, miercuri, pe Simona Teodoroiu, propunerea PSD, in functia de judecator al CCR, pentru a-l inlocui pe Toni Greblă. Teodoroiu a obtinut 87 de voturi iar judecatoarea Mona Lisa Neagoe, membra a Consiliului Superior al Magistraturii, care era propunerea PNL, 73. Desi potrivit Regulamentului Senatului votul cu buletine se face în cabine de vot si este secret, ceea ce s-a intamplat in Senat a fost departe de asta, relateaza stiripesurse.ro

 

In Senat s-a votat sub atenta supraveghere a liderilor de grupuri din coalitie, fara cabine de vot. Senatorii puterii au votat, in sir indian, in fata senatorului PSD Gheorghe Saghian, sub privirile atente a cel putin alti 5-6 PSD-isti, astfel incat a exista un control asupra majoritatii.

 

 

Victor Ponta a declarat ca votul din Senat a implicat si o importanta batalie politica, dincolo de numirea unui judecator la CCR:”Am aşteptat votul de la Senat, care dincolo de numirea unui judecător şi îi urez mult succes şi doamnei Teodoroiu şi doamnei Neagoe în CSM, sunt două persoane care ar fi putut să fie în egală măsură judecător la CC, dincolo de numirea unui judecător, cu siguranţă a fost şi o bătălie politică importantă în Senat. Le mulţumesc senatorilor din coaliţia de guvernare care şi-au arătat sprijinul şi loialitatea. Lucrul acesta s-a întâmplat şi la Camera Deputaţilor. Important este ca această coaliţie de guvernare să funcţioneze în perioada următoare pentru a reuşi să adopte reformele, a afirmat Ponta, dupa votul privind noul judecator CCR, potrivit Mediafax.

 

CITITI SI: Dupa saptamani in care au anuntat iminenta schimbarii majoritatii parlamentare, liberalii DAU RATEU in Senat, la votul pentru Curtea Constitutionala

 

REGULAMENTUL SENATULUI prevede insa altceva in materie de vot secret:

 

Art.132 – (1) Votul secret poate fi exprimat prin buletine de vot, pentru alegerea sau numirea în unele funcţii, ori prin bile sau electronic, în cazul votării legilor, hotărârilor sau moţiunilor.

(2) Procedura votului secret pe buletine se face în cabine de vot, amenajate prin grija secretarului general al Senatului.

(3) În cazul votului, pe buletin se trec numărul de ordine, numele şi prenumele candidatului, funcţia pentru care acesta candidează şi, după caz, grupul parlamentar din care face parte.

(4) Senatorul votează pentru lăsând neatinse pe buletinul de vot numele şi prenumele persoanei dorite sau votează contra, ştergând numele şi prenumele persoanei respective. Buletinele de vot se introduc în urne.

 

Simona Teodoroiu ii va lua locul lui Toni Grebla, dupa ce a primit miercuri votul Senatului. Rezultatul votului: Simona Maya Teodoroiu – 87 de voturi, Mona Lisa Neagoe – 73 de voturi. In plenul Senatului au fost prezenti 162 de parlamentari din totatul de 168.

 

Marti, propunerea PNL pentru CCR – judecatoarea Mona Lisa Neagoe – a primit cele mai multe voturi in Comisia Juridica. Astfel, Neagoe a obtinut 6 voturi pentru si 4 impotriva, in timp ce Simona Maya Teodoroiu (propunerea PSD) a obtinut 4 voturi pentru si 6 imporiva. Cea de-a treia propunere, senatoarea UNPR Florina Jipa a primit 2 voturi pentru si 9 impotriva.

 

Votul "secret" a functionat si in cazul Vosganian 

 

Senatul a respins, acum cateva zile, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate, potrivit unor surse parlamentare, 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulateVotul a fost tot secret, cu bile.

 

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

 

CITITI SI: Senatorii au votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Ariton, dar IL SCAPA de ancheta pe Varujan Vosganian. In Parlament, Vosganian a plans si a multumit pentru o VICTORIE A DEMOCRATIEI

 

Vineri, Varujan Vosganian si-a anuntat demisia din Partidul National Liberal (PNL). Ca un raspuns colegial la solicitarile dumneavoastra, primiti, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, scrie Vosganian pe blogul personal. Co-presedintii PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, i-au cerut demisia lui Vosganian, dupa ce joi Senatul a respins solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de senator.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22