VIDEO Victor Ponta: Rectificarea bugetara este pozitiva. Daca economia merge, restul nu conteaza

P.c. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat, in sedinta de Guvern de astazi, ca actuala rectificare bugetara este una pozitiva, precizand ca Sanatatea va aproape jumatate de miliard de lei in plus, in timp ce Administratia Prezidentiala va primi 10 milioane de lei. Prim-ministrul a mai spus ca sunt alocati toti banii pentru plata alocatiilor, pentru platile suplimentare alocate veteranilor de razboi, pentru fostii detinuti politici si alte categorii sociale, relateaza ziare.com

 

 

"La Administratia Prezidentiala, au nevoie de 10 milioane de lei in plus pentru protocol, pentru deplasari. Atat au cerut, atat le-am dat", a spus Victor Ponta, in sedinta de Guvern.

 

Ponta a spus ca rectificarea bugetara este pozitiva. "In primul rand, este, in limbajul omului obisnuit, o rectificare pozitiva. Avem bani mai multi, cheltuieli mici. Oricum o intorci, oricum o faci, e pozitiva, ca sunt mai multi bani. In 2010-2011 nu era asa: avem asigurate absolut toate drepturile constitutionale fundamentale - salarii, alocatii, pensii, ajutoare de somaj, disponibilizari. De 3 ani si jumatate ne-am obisnuit ca era normal, dar sa nu uitam cand nu era normal. Pe anul 2016 nu exista niciun fel de dificultate. (...) Principala alocare se refera la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte", a subliniat premierul.


Referitor la bugetul Sanatatii, prim-ministrul a spus ca "nu se taie, ci se da", aratand ca, desi s-a redus o parte a alocarilor, s-a alocat in acelasi timp o suma mai mare, care face ca ministerul sa primeasca in cele din urma mai multi bani: "In final inteleg ca sunt 478 de milioane in plus".
 

CITITI SI: Premierul Ponta, despre rectificarea bugetara: Se taie bani de la Transporturi pentru proiectele de cofinantare care nu se pot finaliza din cauza anchetelor

 

Premierul a precizat ca sunt alocati toti banii necesari pentru plata alocatiilor marite pentru copii, pentru platile suplimentare alocate de Parlament pentru veteranii de razboi, fostii detinuti politici si celelalte categorii sociale. "Azi nu mai exista nicio categorie nedreptatita in 2010-2011 care sa nu-si fi primit banii inapoi. Alocam toti banii necesari pentru plata titlurilor executorii, atat in zona preuniversitara, si la fel si pentru zona universitara. Alocam toate sumele pierdute de autoritatile locale", a mai spus Victor Ponta, care a adaugat ca "cei multumiti tac din gura, cei care n-au primit cat au vrut s-au suparat si sunt vocali".
 

Ponta a mai spus ca la MApN s-au alocat fonduri suplimentare, bugetul ajungand la 1,55 la suta din PIB. 

 

Premierul a avut un mesaj si pentru Ministerul Culturii si pentru Culte. "La Cultura, sa-i spuneti dlui Caramitru (directorul Teatrului National - n.red.) ca i-am alocat posturile. La Culte se aloca bani pentru drepturile tuturor cultelor din Romania. Cand vrea sa ma atace cineva, zice cu catedrala si apoi cu moscheea. Atata timp cat avem pace confesionala, e lucrul cel mai important", a subliniat premierul.
 

Acesta sustine ca niciun minister nu va pierde vreun bani, cerandu-le ministrilor sa foloseasca banii si sa-i cheltuiasca "transparent, corect si eficient". "Vreau sa multumesc firmelor din Romania care au muncit mai mult si au platit taxe si impozite. Vreau sa multumesc ANAF-ului, care a combatut evaziunea fiscala", a mai punctat seful Executivului.
 

Prim-ministrul a vorbit si despre faptul ca, la sfarsitul lunii august, va exista o sesiune parlamentara extraordinara pentru discutii pe Codul Fiscal. "Apreciez decizia coalitiei de guvernare ca la sfarsitul lunii august sa avem sesiune extraordinara pe Codul Fiscal. Avand Codul Fiscal aprobat si promulgat la 1 septembrie este cel mai important semn de predictibilitate si stabilitate din Romania. Avem locuri de munca si dezvoltare economica. Daca economia merge, restul nu conteaza. It's about economy. Nu mai spun continuarea, sa nu jignesc Opozitia ("It's the economy, stupid", mesaj din campania prezidentiala a lui Bill Clinton, din 1992 - n.red.). Daca merge economia si avem locuri de munca si combatem evaziunea fiscala, restul scandalurilor politice sunt secundare", a mai precizat Victor Ponta. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22