VIDEO UPDATE Inalta Curte decide definitiv judecarea Alinei Bica si a lui Dorin Cocos in arest la domiciliu. Bica, la iesirea din penitenciar: Sunt o femeie de succes in continuare. Denunturile nu fac parte din lumea mea

T.d. | 21.04.2015

Pe aceeași temă

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, si omul de afaceri Dorin Cocos vor fi cercetati in arest la domiciliu, a decis definitiv Inalta Curte. Cei doi sunt anchetati in dosarul “Bica 2”.

UPDATE: Alina Bica a iesit, marti, din Penitenciarul de Femei Targsor.

---

Magistratii Inaltei Curti au analizat marti posibilitatea ca cei doi sa fie eliberati. Justitia a decis saptamana trecuta ca cei doi sa fie cercetati in arest la domiciliu, in dosarul “Bica 2”, dar procurorii DNA au contestat decizia, potrivit HotNews.

Hotararea luata marti este definitiva.

In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos si Ionut Mihailescu sunt arestati preventiv, Alin Cocos fiind in arest la domiciliu, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu se afla sub control judiciar.

Omul de afaceri Dorin Cocos mai are emis pe numele sau un mandat de arestare la domiciliu, in dosarul “Microsoft”, in timp ce fosta sefa a DIICOT este arestata la domiciliu in dosarul “Bica 1”.

Alina Bica este acuzata de luare de mita, favorizarea infractorului si abuz in serviciu, Dorin Cocos este vizat de acuze privind trafic de influenta si dare de mita, fiul sau, Alin Cocos, este cercetat pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita, iar Florentin Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, pentru complicitate la luare de mita.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuzul in serviciu presupus comis de Alina Bica. In mandate de sefa a DIICOT, Bica ar di dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, admiterea solicitarii lui Adriean Videanu si a ridicat sechestrul asigurator. Potrivit Codului de Procedura penala, solutionarea cererii era de competenta judecatorului de drepturi si libertati si nu cea a procurorului sef al DIICOT.

Astfel, sustin anchetatorii, Alina Bica ar fi primit, indirect, prin intermediul consilierului Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 de metri patrati in Snagov, judetul Ilfov. Terenul recompensa validarea pe care Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului lui Dorin si Alin Cocos, cu privire la un dosar de despagubire avand ca obiect suma de 377.282.300 lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22