VIDEO Traian BASESCU: Guvernul sa nu emita OUG cu privire la TRANSFERUL PRIMARILOR. Avocatul Poporului SABOTEAZA democratia prin INACTIVITATE

P.c. | 27.08.2014

Pe aceeași temă

Intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri presedintele Traian Basescu a facut apel la Guvern sa nu emita ordonanta de urgenta care ar permite migratia primarilor afirmand ca Victor Ponta are nevoie de aceasta ordonanta pentru a iesi presedinte al Romaniei. Traian Basescu a mai declarat ca OUG 45/2014 care modifica BEC, reprezentarea in sectiile de votare si modalitatea de vot este neconstitutionala si ar trebui atacata la Curtea Constitutionala de Avocatul Poporului, relateaza Hotnews.

 

CITITI DECLARATIILE PRESEDINTELUI:

 

  • OUG 45/2014, care modifica atit BEC, cit si reprezentarea in sectiile de votare, si modalitatea de vot. Il atentionez pe premier ca atit Comisia de la Venetia, cit si CCR au recomandat/hotarit ca nu trebuie emise acte normative care modifica procesul electoral cu 12 luni inainte de alegeri. 
  • Deci OUG 45 afecteaza procesul electoral. Este neconstitutionala. Imi pare rau sa mai fac trimitere la Avocatul Poporului, care saboteaza democratia prin inactivitate.
  • Ponta are nevoie ca aerul de OUG cu primarii migratori ca sa iasa presedinte. Administratia locala este institutie constitutionala, OUG lui Dragnea nu trebuie emisa.
  • Fac un apel la Guvern: sa nu se emita OUG cu privire la transferul primarilor.
  • Am vazut argumentatia lor privind legea din 2006. Majoritatea care a aprobat legea din 2006 are justificarea ca interzice migrarea. Dar va rog sa cautati pe site-ul CCR, si la Presedintie, veti vedea ca am intors la Parlament legea, pentru ca lucrurile erau la jumatate. Acum insa, lucrurile sint grosier anticonstitutionale

 

CITITI SI: VIDEO Alianta Crestin Liberala sesizeaza AMBASADELE statelor UE si ambasada SUA in legatura cu ORDONANTA guvernului PONTA care va permite MIGRATIA POLITICA A PRIMARILOR

 

 

  • Actul de miine, daca va fi emis, este un act care arata spaima lui Ponta. El stie ca nu poate cistiga prezidentialele si incearca sa-si creeze avantaje incorecte cu 10 saptamini inainte de alegeri.
  • Mai fac inca o data apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate saboteaza democratia. Dar mai incerc un apel: sa atace la CCR OUG 45/2014, OUG de modificare a Legii Educatiei si, daca miine vom avea un Guvern care sa fie atit de incostient care permite o perioada de mercato pentru primari, il rog cu anticipatie s-o atace si pe aceasta la CCR.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22