VIDEO Premierul Ponta respinge modificarea Legii Educatiei in lipsa unui consens total

T.d. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Proiectul noii Legi a Educatiei provoaca discutii in contradictoriu in guvern. Premierul Ponta respinge ideea unei noi legi in lipsa unui consens total.

“Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei, pana cand nu sta toata lumea la masa, pana cand nu o gandeste pe termen lung, pana cand n-o facem ca in Europa sau ca in America", i-a spus Ponta ministrului Sorin Cimpeanu, la inceputul sedintei de guvern de miercuri, potrivit HotNews.

Declaratia vine dupa ce comisia de invatamant condusa de Ecaterina Andronescu a trimis joia trecuta Ministerului Educatiei si sindicatelor un proiect de noua lege a educatiei, care este insa o varianta veche de lege, neactualizata de ani de zile.

Cu privire la acest document ministrul Cimpeanu a spus ca este “punctul de plecare” pentru o noua Lege a Educatiei.

Astfel, sedinta de guvern de astazi a fost marcata de un dialog intre premier si ministrul Cimpeanu.

"Domnule ministru Campeanu, sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii. O sa facem o noua lege atunci cand e toata lumea de acord: Parlamentul, presedintele Romaniei, sindicatele, profesorii, elevii, parintii. Ca am vazut ca a inceput iarasi agitatia, ca schimbam iarasi legea. Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei, pana cand nu sta toata lumea la masa, pana cand nu o gandeste pe termen lung, pana cand n-o facem ca in Europa sau ca in America, mai bine zis cu gandul la viitor. Deci, va rog sa fiti foarte implicat, dar sa dati un mesaj foarte clar, nu de instabilitate: Iar se schimba ceva, iar o luam de la capat cu schimbarile si ii innebunim pe oameni", a fost remarca lui Victor Ponta catre ministrul Educatiei.

Seful Executivului a subliniat necesitatea unui consens total pentru aceasta lege.

"Toata lumea trebuie implicata, e educatia tuturor, nu a Guvernului, nici a Parlamentului sau a altei institutii. Vreau sa masurati si acolo de 1.000 de ori, nu de zece ori. Discutati cu toata lumea, trebuie facute grupuri de lucru, trebuie gandit mult, nu va grabeste nimeni si dati mesajul de stabilitate si de seriozitate", a continuat Ponta.

  • Ministrul Educatiei a anuntat luni lansarea in dezbatere publica a proiectului premergator modificarii Legii Educatiei.

Potrivit lui Sorin Cimpeanu, viitoarea lege a educatiei trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri profunde.

"Este de astazi (1 iunie – n.r.) in dezbatere publica acel proiect de la care se pleaca - sunt doar idei lansate in dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat in discutie, cu bune si cu rele, un proiect ce va putea sa ramana pana la final in proportie de 90-80-70-60-50-40%, nu stiu, nu ma antepronunt, tocmai asta este rolul dezbaterilor pe care le-am declansat incepand cu ziua de astazi", a spus Cimpeanu luni.

Ministrul Educatiei a aratat ca nu este normal sa existe si evaluare nationala la clasa a opta si examen de admitere la liceu.

"O sa vedem care este varianta cea mai potrivita, asteptata de sistem. Proiectul urmeaza sa fie definitivat pana la finele acestui an", a precizat Sorin Cimpeanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22