VIDEO Mircea Cosma si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, urmariti penal si pusi sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Ponta

Fara Autor | 17.02.2015

Pe aceeași temă

 

Mircea Cosma (președinte CJ Prahova) și Vlad Cosma (deputat PSD) au fost puși marți sub urmărire penală și control judiciar în dosarul în care este acuzat și cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hațeganu. Prejudiciul din acest dosar se ridică la peste 10 milioane de lei și a fost produs prin deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală.  


Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, precizează DNA.

 

Acuzațiile aduse DNA, potrivit comunicatului transmis marți:


COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- sprijinirea unui grup infracțional organizat,
- folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menționat), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:
- sprijinirea unui grup infracțional organizat,

 

Dosarul are ca obiectul contractual de extindere a canalizării din orașul Comarnic, județul Prahova, contract câștigat în ianuarie 2012 de firma Grossmann Engineering Group, deținută de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

 

Contractul în valoare de 10,750 milioane de euro a fost obținut de Grossmann și Euro Construct Trading 98, din celebra grupare Golden Blitz (compania este deținută de Dan Besciu și Sorin Vulpescu, foști parteneri ai lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea).

 

Hidro Prahova SA, cea care a acordat contractul, este o societate a adminsitrațiilor locale în care Consiliul Județean Prahova deține aproape 84% din acțiuni, restului pachetului fiind împărțit între consiliile localităților din județ.

Pentru afaceri ilegale ale Hidro Prahova a fost trimis în judecată și deputatul PSD Mircea Roșca, fost director general al sucursalei Sinaia.

Potrivit unrorsurse judicare citate de Agerpres, deputatul Seabastian Ghiță, prietenul lui Ponta, este și el urmărit penal, pentru folosirea influenței în acest caz.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.
În plus, inculpații COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;


Mircea Vlad Cosma au fost trimiși în judecată și în alt dosar instrumentat de DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22