VIDEO FOTO Secretarul general al NATO, la Unitatea de Integrare a Fortelor: Masurile dispuse de Alianta pe flancul estic au caracter defensiv, dar ne vom apara toti aliatii

T.d. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, a facut astazi un adevarat tur de forta la Bucuresti. Liderul NATO s-a intalnit cu presedintele Iohannis, cu premierul interimar Oprea si cu ministrul Apararii Dusa. Prezent la unitatea NATO de Integrare a Fortelor, Stoltenberg a subliniat caracterul defensiv si non-militar al bazei.

"Nu va fi o baza militara. Este o unitate mica, cu aproximativ 40 de persoane, din Romania si din alte state membre NATO. Ei vor juca un rol cheie in planificarea exercitiilor si sprijinirea unei posibile intariri a capacitatilor militare", a precizat liderul NATO, in conferinta de presa comuna cu presedintele roman.
 

(Foto: Iohannis/Facebook)

Masurile desfasurate de Alianta pe teritoriul romanesc au un caracter strict defensiv, in conditiile in care NATO nu urmareste nicio confruntare.

Dar vom face tot ceea ce e necesar pentru a mentine tarile noastre sigure si ne vom apara toti aliatii impotriva oricarui tip de amenintari din est sau din sud”, a mai aratat Stoltenberg, citat de Romania Libera.

Unitatea de Integrare a Fortelor NATO va concentra 42 de ofiteri, 26 dintre ei fiind romani, iar ceilalti provenind din statele aliate. Unitatea va fi operational in toamna acestui an, investitia totala ridicandu-se la 16 milioane de lei: 13 milioane din bugetul Aliantei, iar restul de trei milioane din bugetul Ministerului Apararii.

Decizia privind amplasarea unei astfel de unitati a fost luata in cadrul summitului NATO din septembrie 2014. Atunci s-a decis construirea de asemenea centre in sase state din flancul estic – Romania, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia si Estonia).

De altfel, Bucurestiul va gazdui si un Comandament Multinational de Diviziue Sud-Est, ce va fi operational in primavara lui 2016.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22