VIDEO DNA Gheorghe Nichita si sefii Politiei Locale Iasi au recurs la mijloace de tip MAFIOT. Nichita: Nu am stiut ca a te indragosti de o femeie e un delict

P.c. | 08.05.2015

Pe aceeași temă

DNA arata, in referatul prin care procurorii DNA au contestat la Curtea de Apel Bucuresti respingerea arestarii preventive a lui Gheorghe Nichita, primarul orasului Iasi si a sefilor Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu si Stefan Avirvarei, ca acestia au supravegheat si au obtinut informatii despre diferite persoane in mod ilegal. Din referatul procurorilor reiese ca Hliboceanu, seful Politiei Locale, ar fi dat curs solicitarilor primarului pentru a nu fi sanctionat cu taierea a 10% din salariu. Nichita a declarat ca i se pare normal sa ramana in libertate, precizand ca nu stia ca a te indragosti de o femeie e un delict, relateaza ziare.com

 

"Pe langa activitatile cu caracter infractional intreprinse, cei trei inculpati au comis repetate si grave derapaje de la regulile de bun simt si de la deontologia profesionala, incalcand cele mai elementare obligatii umane, dar si obligatii ce le reveneau in calitatea de functionari publici (...) ai autoritatilor publice de interes local: politie locala si primarie. Fiecare dintre cei trei inculpati s-a folosit de sprijinul unor persoane aflate in subordinea lor ierarhica: primarul de cei doi inculpati, subordonati lui, iar cei doi inculpati de subordonati ai lor pentru accesarea bazelor de date, pentru fiecare dintre activitatile infractionale", se arata in referatul DNA.
 

DNA precizeaza ca in dosar exista probele substantiale care demonstreaza existenta unor prejudicii substantiale aduse Primariei Iasi si Politiei Locale Iasi. "Sub aspectul vatamarii substantiale aduse subiectului pasiv principal, respectiv Politiei Locale si Primariei, sunt relevante probele din care rezulta ca si pentru o deplasare in alta localitate a unor efective ale politiei locale, pe traseul Iasi - Suceava in interesul infractional al inculpatului Nichita Gheorghe, a fost facut un efort logistic maxim, dar acesta trebuia facut cu orice pret, inclusiv prin intocmirea in fals de ordine de deplasare ca si cum ar fi in interesul serviciului, prin cautarea unei masini careia sa nu-i tremure volanul si care sa poata rezista la drum lung", se precizeaza in documentul citat.
 

CITITI SI: Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, se suspenda din toate functiile detinute in PSD

 

DNA sustine ca Liviu Hliboceanu ar fi dat curs solicitarilor lui Nichita pentru a nu fi sanctionat cu retinerea a 10% din salariu.


Cei trei sunt de asemenea acuzati ca "nu s-au sfiit sa recurga in cadrul activitatilor infractionale abuzive la mijloace specifice de tip mafiot", in acest sens fiind mentionata implicarea unui membru al clanului "Cordunenilor" in amenintarea unei persoane care il deranjase pe primarul Nichita.
 

Gheorghe Nichita: Nu stiam ca a te indragosti este un delict

 

Gheorghe Nichita a declarat ca nu stia ca a te indragosti e un "delict" si spera ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti vor respinge recursul facut de procurorii DNA.

 

"Sper sa raman in libertate, pentru ca asa trebuie sa fie (...) Sunt sub control judiciar, nu va pot raspunde la toate intrebarile pentru ca ele vizeaza si alti oameni din dosar. Am vazut procurorii cum lucreaza, imediat gasesc solutii pentru faptul ca nu respecti controlul judiciar. Nu am stiut ca in Romania a te indragosti de o femeie insemna un delict sau daca i se aprind calcaiele unui barbat divortat, este un delict. Restul e cancan", a spus Gheorghe Nichita, citat de ziare.com  

 

Gheorghe Nichita a refuzat sa comenteze acuzatiile aduse de iubita sa, Adina Samson, care a sustinut ca a fost batuta si agresata verbal. "Nu raspund la asemenea provocari", a replicat Nichita.

 

CITESTE SI: VIDEO Adina Samson, acuzații la adresa primarului Nichita: Erau supravegheate toate persoanele cu care m-am întâlnit. Mi-a spus că-l va trimite pe șeful Poliției Locale să mă urmărească



Nichita a declarat ca a luat singur decizia de a se autosuspenda din toate functiile detinute in PSD."A fost decizia mea, nu am vrut sa duc partidul in acest scandal. Nu mi-e usor dupa 9 ani (...) Nu mi-am dat demisia, m-am autosuspendat (...) In clipa in care am luat decizia, am vorbit cu Rovana Plumb si cu Victor Ponta. Am spus ca ma autosuspend, le-am spus de ce, le-am urat succes in activitate", a declarat fostul vicepresedinte al PSD, adaugand ca spera ca "dupa ce se vor rezolva problemele" sa poata reveni la activitatea de partid.

 

Solicitarea procurorilor DNA de a inlocui masura controlului judiciar cu arestarea preventiva este motivata prin pericolul pentru ordinea publica pe care l-ar prezenta cei trei inculpati din dosar.
 

Gheorghe Nichita s-a prezentat vineri la Curtea de Apel Bucuresti, unde va fi judecata contestatia DNA la decizia instantei de a-l lasa in libertate.

 

CITITI SI: Motivarea instantei in cazul lui Gheorghe Nichita. Cum explica judecatorii decizia de a-l pune pe primarul din Iasi sub control judiciar



Pe 1 mai, Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului din Iasi, Gheorghe Nichita, acesta urmand sa fie cercetat sub control judiciar, la fel ca si ceilalti doi inculpati din acest dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22