VIDEO Barack OBAMA cere cresterea PRESIUNII FISCALE asupra celor mai BOGATI americani si cresterea salariului MINIM

P.c. | 21.01.2015

Pe aceeași temă

Barack Obama, presedintele SUA, a cerut,  in discursul privind Starea Natiunii, o crestere a presiunii fiscale pentru persoanele cele mai bogate din SUA. Subliniind parcursul realizat de recesiunea care a lovit America si intreaga lume, presedintele a propus, in fata Congresului, majorarea poverii fiscale asupra celor mai bogate gospodarii, o reforma care ar urma sa se loveasca de impotrivirea puternica a republicanilor, scrie AFP, conform Hotnews.


In timpul discursului, republicanii si democratii au agitat in aer creioane, in semn de solidaritate cu victimele atacului terorist impotriva redactiei Charlie Hebdo.

Bazandu-se pe o economie in crestere, deficite in scadere si o productie energetica in plina dezvoltare, el a propus in mod special desfiintarea unei nise fiscale privind taxarea veniturilor din capital care ar afecta aproape exclusiv doar 1% dintre cei mai bogati contribuabili.

Pe langa reforma fiscala, el a propus de asemenea simplificarea accesului la proprietate si cresterea salariului minim.

Dezbaterea se anunta insa sterila, iar cele doua tabere isi arunca una alteia responsabilitatea pentru blocaj. "Majorarea impozitelor pentru americanii care reusesc nu ii va ajuta pe cei care au dificultati in a reusi", crede senatorul republica Marco Rubio, care ar putea sa se lanseze in cursa pentru asa Alba in 2016.

Unul dintre rarele subiecte asupra caruia Obama ar putea sa cada de acord cu republicanii: acordurile de liber schimb cu Uniunea Europeana si regiunea Asia Pacific. Seful executivului a cerut adoptarea unei proceduri accelerate de negociere, contestata de aliatii sai democrati, care ii va oferi puteri sporite de negociere.

 

CITITI SI: Republicanii obtin majoritatea in Senatului SUA. Obama, lipsit de sprijin in Parlament


Al 44-lea presedinte al SUA a denuntat intensificarea antisemitismului in anumite zone ale lumii, condamnand totodata "stereotipurile insultatoare impotriva musulmanilor, dintre care marea majoritate ne impartaseste angajamentul pentru pace".

Salutand impactul sanctiunilor impuse impotriva Rusiei ca raspuns la agresiunea fata de Ucraina, Obama a afirmat ca acest lucru demonstreaza forta diplomatiei americane. 

In acelasi timp, presedintele american a promis victoria in fata organizatiei teroriste Statul Islamic, avertizand insa ca lupta va fi lunga si dificila.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22