Videanu scapa de controlul judiciar pentru ca procurorii au depus tardiv o contestatie

M. B. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Adrian Videanu a scăpat definitiv de măsura controlului judiciar, după ce procurorii DNA au depus prea târziu contestația la decizia din 18 iunie a judecătorilor, scrie B1 Tv.

 

Măsura controlului judiciar a fost impusă de la începutul lunii februarie printr-o decizie a ÎCCJ. Videanu este acuzat într-un dosar de complicitate la abuz în serviciu.

 

Videanu poate părăsi acum țara, aceasta fiind una dintre interdicțiile care l-au încurcat în privința afacerilor deținute.

 

Dorin și Alin Cocoș au fost pusi sub control judiciar în dosarul Bica 2, in urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 18 iunie,, iar In cazul lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, instanța a revocat controlul judiciar. Judecătorii au modificat de asemenea obligațiile impuse Alinei Bica prin controlul judiciar, în sensul că aceasta are voie să ia legătura cu martorul Dan Iliescu. Dosarul Bica 2 a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

 

CITITI SI: Dorin si Alin Cocos au recunoscut acuzatiile care li se aduc in dosarul Alinei Bica in care au fost trimisi in judecata (SURSE)

 

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

 

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

 

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

 

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22