Victoria Nuland: NATO trebuie sa-si redubleze eforturile in Ucraina

A. C | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Victoria Nuland, asistentă a secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul departamentului de stat, a declarat că „țările membre ale NATO trebuie să-și redubleze eforturile în Ucraina, informează Hotnews. Declarația vine în contextul conflictelor armate recente dintre armata ucraineană și rebelii rusofoni sprijiniți de Moscova.


Trebuie să ne respectăm angajamentele securitare față de aliații noștri”, a precizat Victoria Nuland în cadrul centrului de reflexie Brookings. Ea a mai adăugat că centre de comandă trebuiesc instalate la șase frontiere în jurul Ucrainei „cât mai rapid posibil”.

 

În ceea ce privește Alianța Nord Atlantică, Nuland consideră că ea trebuie să devină „vârful de lance care ne va permite să ne deplasăm rapid la locurile conflictelor”.

 

CITIȚI ȘI: Rusia devine STAT AGRESOR in Ucraina, arata un proiect de lege adoptat de Parlamentul de la Kiev

 

Nuland a vizitat România în ianuarie 2015. Cu ocazia vizitei sale, ea a abordat situația scutului antirachetă de la Deveselu, perceput ca o amenințare de Moscova.

 

Sistemele de apărare antirachetă sunt construite pentru a face faţă unor potenţiale ameninţări venite din sud, nu din Rusia, şi am subliniat în mod clar, de nenumărate ori, că nu au de-a face cu Rusia”, a declarat Nuland la acea vreme.

 

Ea a mai abordat fenomenul corupției în România, adaugând că este mulțumită de „progresele” remarcate de la ultima sa vizită.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22