Victor Ponta:Romania NU VA FI NEVOITA sa reinnoiasca acordul cu FMI

T.d. | 12.06.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca Romania nu va fi nevoita sa reinnoiasca acordul incheiat cu Fondul Monetar International (FMI), care ajunge la final anul viitor. Declaratia a fost facuta la finalul intalnirii cu troica FMI-Comisia Europeana (CE)-Banca Mondiala (BM), conform Mediafax, citata de B1.ro.

Acordul în valoare de 4 miliarde de euro, încheiat cu FMI și UE, este făcut doar pentru a proteja România de eventuale șocuri pe piețele financiare, România neintenționând să acceseze fondurile.

CITESTE SI: ESEC in negocierile Guvern-FMI: Troica NU ESTE DE ACORD cu reducerea CAS

Premierul Victor Ponta a declarat joi pentru Bloomberg că FMI a amânat pentru luna noiembrie a treia evaluare a acordului cu România. Instituţia internaţională nu va încheia procesul de evaluare a acordului preventiv cu România până la întocmirea proiectului de buget pentru anul 2015, mai arata sursa citata.

Reprezentanții Guvernului și delegația FMI, BM și CE prezentă în România au joi o ultima întâlnire. Obiectivul principal al discutiilor a fost relaxarea fiscala în privința impozitării muncii, după cum a anunțat premierul Victor Ponta. Aceste negocieri s-au finalizat cu un esec, troica nefiind de acord cu reducerea Contributiei la Asigurarile Sociale (CAS) cu 5%. Reprezentantii FMI vor sa vada proiectul de buget pe 2015, in care trebuie aduse argumentele financiare care pot duce la reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator cu 5%, cu impact bugetar de 2,5 miliarde de lei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22