Victor Ponta vrea sa modifice legea privind drepturile acordate fostilor presedinti

T.d. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a afirmat ca vrea sa modifice legea privind drepturile acordate fostilor presedinti, astfel incat acestia sa nu mai primeasca locuinta de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), informeaza Gandul.

Eu cred că ar trebui să modificăm legea ca cei care au deja o locuinţă, să nu mai primească încă una de la RA-APPS", a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă i-a răspuns solicitării preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la acordarea unei locuinţe de serviciu după finalizarea mandatului, Victor Ponta a spus că nu a fost formulat un răspuns, însă că nu este de acord ca cei care au deja o casă a lor să mai aibă dreptul la încă una de la stat.

"Poate că nu mai trebuie să plătim din bani publici pentru cine (va fi preşedinte - n.r.). Eu sunt prim-ministru de doi ani şi jumătate şi stau la mine acasă, nu la RA-APPS, din moment ce am locuinţă. Cred că şi domnul Băsescu, dacă ţine la binele public, poate să stea la dânsul acasă", a mai spus Ponta.

Premierul a precizat că şeful statului a trimis o cerere Guvernului prin care solicită o locuinţă de protocol după terminarea mandatului,  în baza legii prin care foştii şefi de stat au dreptul la o reşedinţă.

Potrivit legii 406/2001, privind acordarea unor drepturi celor care au fost şefi de stat, un fost preşedinte are dreptul la o locuinţă de protocol, cu destinaţia reşedinţă, plus un spaţiu de cabinet de lucru, consilier şi secretar. Mai mult, în baza aceleiaşi legi, un fost preşedinte mai are dreptul şi la un autotorism, pază şi protecţie asigurată de SPP, plus o indemnizaţie de75% din salariul unui preşedinte.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22