Victor Ponta si echilibrul regasit. Dupa nevoia de echilibru in numirile la Servicii, premierul vorbeste acum despre paritate in Comisiile parlamentare

T.d. | 26.02.2015

Pe aceeași temă

Social-democratii reiau tema “echilibrului puterii”. Daca acum o zi vorbea despre o impartire a numirilor la Serviciile de Informatii, de aceasta data premierul Ponta vorbeste despre paritatea in comisii. “Asa a vrut poporul, sa impartim puterea si atunci PNL preia o comisie, noi preluam o comisie”, a spus liderul PSD.

Potrivit sefului Executivului, proiectul privind revizuirea Constitutiei este o prioritate pentru PSD, in timp ce PNL se concentreaza pe schimbarea sistemului electoral.

"PNL avea președinția Comisiei de revizuire a Constituției, domnul Antonescu a renunțat la această poziție (n.r.—de președinte al comisiei) și pentru PSD, dintre cele două, sigur, noi am fi vrut să le conducem pe amândouă, dar nu era bine, noi credem în împărțirea puterii, nu să luăm toată puterea noi și atunci chiar dacă aveam majoritate am zis că așa e de bun simț, așa a vrut poporul și anul trecut să împărțim puterea și atunci PNL preia o comisie, noi preluăm o comisie”, a spus Victor Ponta, intrebat privind motivele pentru care social-democratii au renuntat la sefia Comisiei parlamentare pentru modificarea legilor electorale.

Pentru noi, proiectul de revizuire a Constituției, proiectul USL de revizuire a Constituției este, între cele două, pe primul loc ca și prioritate, iar pentru PNL schimbarea sistemului electoral", a continuat seful Executivului, potrivit Agerpres.
 

“Echilibrul” lui Victor Ponta

In contextul nominalizarii lui Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI) de presedintele Iohannis, Victor Ponta si partidul sau au decis concentrarea discursului public pe un cuvant-cheie: echilibru. Ieri, premierul vorbea despre “un echilibru” in privina numirilor la Sericii. Astazi a venit randul Comisiilor parlamentare sa fie “echilibrate”.

Liderul PSD crede ca faptul ca “toate numirile se fac de la PNL nu este corect”, reluand ideea ca social-democratii il vor vota pe Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI).

”Am discutat despre renunțarea la ipocrizie. Anul trecut am auzit mereu: să nu ia PSD toată puterea, motiv pentru care am spus că dacă ajung președinte era domnul Tăriceanu prim-ministru. Acum nu mai e valabil. Acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este corect. Un echilibru trebuie păstrat. Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, alături de care am lucrat în momente dificile în USL și am lucrat bine, îl vom vota”, a spus Ponta.

Seful Executivului a continuat: “Ca principiu trebuie să discutăm dacă toate instituțiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparțin aceleași forțe politice (...) Nu cred că la SIE președintele Iohannis va numi un social-democrat, să nu ne facem iluzii. Așa a făcut dictatorul Băsescu, acum când e democrație nu se va numi de la opoziție, dar să discutăm pentru crearea unui echilibru, asta cred că se poate”, a mai spus liderul PSD.

Când am discutat despre acest principiu, era vorba ca șefii de Servicii să fie numiți din partea partidului care este în opoziție cu președintele, că mâine am înțeles că avem altă majoritate”, a explicat Ponta, lasand de inteles faptul ca social-democratii si-ar dori un om apropiat de ei la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22