Victor Ponta SFIDEAZA: Imi asum ordonanta privind alesii locali. Primarii au la dispozitie 45 de zile pentru a se muta de la un partid la altul. OUG a fost deja APROBATA, anunta Liviu Dragnea

D.g. | 28.08.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de joi ca va fi aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta care va permite traseismul politic al primarilor si consilierilor locali. "Eu imi asum (...)Cred ca in primul rand trebuie sa deblocam activitatile autoritatilor locale si trebuie sa facem si un pic de dreptate", a spus Ponta. Acesta a precizat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a alege sa se mute de la un partid la altul, scrie HotNews.ro.
 

  • UPDATE Ordonanta a fost aprobata, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea.


In proiectul initial era prevazuta o perioada de 10 zile pentru putea opta pentru a pleca din partidul din partea caruia fusesera alesi, fara a-si pierde mandatele.

"Eu imi asum. Spunea cineva ca plec din tara. Nu plec, plec putin mai tarziu. Cred in primul rand ca trebuie sa deblocam activitatea autoritatilor locale si mai trebuie sa facem si un pic de dreptate. Ca nu cine striga mai tare are dreptate. Toti alesii locali din Romania in 2012 au fost alesi USL cu Crin Antonescu si cu Victor Ponta langa ei si azi s-au trezit pedelisti cu Blaga si cu Iohannis. Deci, cat o sa fie termenul: exact ca in legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cat a fost in legea PDL-PNL pot sa fie independenti, pot sa ramana unde sunt sau pot sa-si respecte alegatorii", a spus Ponta., a declarat premierul in sedinta de guvern.

 

CITITI SI: Ambasada SUA, despre ordonanța privind ALESII LOCALI: Suntem INGRIJORATI în legătură cu momentul ales


Proiectul de act normativ a starnit reactii negative din partea Ambasadei SUA, a partidelor de Opozitie si a societatii civile.
 

Ambasada SUA la București își arată "îngrijorarea", într-o declarație de presă transmisă joi, față de momentul în care a fost propus proiectul ordonanței de urgență care le permite aleșilor locali să opteze în termen de zece zile pentru partidul din care doresc să facă parte, informeaza Agerpres.

"Am auzit argumente pro și contra ordonanței propuse cu privire la aleșii locali. Suntem îngrijorați în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanțe de urgență și credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis și transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă și toate părțile interesate", se arată în declarația Ambasadei SUA.

 

CITITI SI: Victor Ponta: Parteneriatul cu SUA, foarte important pentru Romania. Urmatorul presedinte va fi PRO-AMERICAN si PRO-EUROPEAN

 

Proiectul de ordonanță referitor la apartenența politică a aleșilor locali a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și, conform inițiatorilor, reglementează unele măsuri privind funcționarea administrației publice locale.

"În termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, primarii și președinții consiliilor județene, consilierii locali și consilierii județeni, precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot exprima în scris opțiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în proiectul de ordonanță de urgență.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22