Victor Ponta: Romania are o dezvoltare economica competitiva. Rusine celor care fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal

P.c. | 01.08.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a felicitat firmele care "muncesc si platesc taxe cinstit", intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, si le-a transmis celor care "fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal" sa le fie "rusine". Ponta considera ca Romania a reusit sa obtina, cu taxe mai mici si ANAF mai eficient, o dezvoltare economica competitiva, locuri de munca si preturi mai mici si se declara convins ca Parlamentul va vota in august noul Cod Fiscal.

 

Ponta felicita "firmele care muncesc si platesc taxe cinstit", precum si ANAF, pentru combaterea evaziunii fiscale si le transmite sa le fie "rusine" celor care au blocat Codul Fiscal."Rusine celor care in ciuda acestor date evidente fac politica ieftina si blocheaza din considerente strict politice Codul Fiscal si celelalte politici de dezvoltare economica si sociala a Romaniei", a scris premierul, citat de ziare.com
 

Postarea premierului vine dupa ce a primit datele privind incasarile la buget facute in luna iunie de ANAF. "1. Previzionat in Legea Bugetului (conform discutiilor cu CE si FMI) - 19,1 miliarde RON; 2. Calculat impact negativ al reducerii neprevazute a TVA la alimente la 9% - 500 milioane RON (deci au fost previzionate de catre 'apostolii austeritatii' venituri de 18,6 milioane RON) ; 3. Realizat de catre ANAF 19,6 MILIARDE RON! (1 miliard RON peste calcule intr-o singura luna!)", a aratat Victor Ponta.
 

CITITI SI: Guvernul nu va reveni asupra masurilor din Codul Fiscal, sustine ministrul de Finante Teodorovici

 

Ponta a anuntat ca datele ANAF privind incasarile din TVA au crescut in iunie fata de aceeasi luna a anului trecut cu 60 milioane lei, la 5,067 miliarde lei, in pofida scaderii TVA la alimente si servicii alimentare, de la 1 iunie, la 9%. "O cifra de ultima ora foarte importanta - am primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA operatiuni interne pentru luna iunie 2015 - 5,067 miliarde RON! 1 - este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare a scazut drastic de la 24 la 9%; 2 - desi se previziona de diversi "analisti" ca vom avea un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON IN PLUS fata de aceeasi luna din 2014! (5 miliarde RON) 3 - pe primele 6 luni din 2015 incasarile bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decat in primele 6 luni din 2014!", afirma Ponta.
 

El concluzioneaza ca Romania are, cu taxe mai mici si ANAF mai eficient, dezvoltare economica competitiva, locuri de munca si preturi mai mici."Sunt convins ca Parlamentul la sesiunea extraordinara din august va sprijini aceste obiective", a mai scris Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22