Victor Ponta pleaca din nou in Turcia si ii deleaga lui Gabriel Oprea responsabilitatile functiei (surse)

T.d. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Premierul Ponta urmeaza sa plece intr-o vacanta de trei saptamani, nu inainte de a merge, miercuri, in Turcia pentru a se opera din nou la genunchi, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Pe toata perioada absentei sale de la sefia Guvernului, Ponta ii va delega atributiile de premier lui Gabriel Oprea, la fel ca data trecuta cand a fost in Turcia.

Prim-ministrul va intra in concediu pe 1 august si va reveni pe 17 august. In aceasta perioada, el il va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea sa il inlocuiasca la conducerea Executivului”, a spus sursele in cauza.

In 8 iulie, dupa 26 de zile de absenta, Victor Ponta se intorcea in Romania dupa operatia din Turcia, el intrand in Guvern ajutat de carje.

Din 12 iunie, premierul a plecat in ciuda tuturor asteptarilor din Romania, mai intai la Baku, apoi in Turcia, pentru a se opera la genunchi, iar de atunci nu a mai fost vazut pana in 8 iulie, fiind prezent in spatiul public doar prin postari pe Facebook si interventii telefonice.

Victor Ponta s-a afla in Turcia pentru aproape o luna de zile, timp in care s-a recuperat dupa o operatie suferita la genunchi. Ulterior interventiei, prim-ministrul anunta ca are nevoie de o perioada de recuperare de cel putin 28 de zile.

In tot acest timp, premierul si-a delegat toate responsabilitatile din tara. I-a predat sefia Guvernului cu titlu interimar vicepremierului Gabriel Oprea, iar presedintia PSD i-a delegat-o Rovanei Plumb.

Si, desi pleaca in vacanta, Victor Ponta doar amana problemele pe care le are cu Directia Nationala Anticoruptie. El este urmarit penal in dosarul Rovinari-Turceni.

DNA a anuntat intr-un comunicat ca premierul este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată si spălare de bani. Ponta este de asemenea acuzat de conflict de interese, din cauza numirii lui Dan Sova in functia de ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22