Victor Ponta: Pana la 1 septembrie vom avea Codul Fiscal si reducerea TVA

P.c. | 21.07.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat astazi ca pana la 1 septembrie Codul Fiscal va fi aprobat, fara sa precizeze insa cum se va intampla acest lucru. "E bine ca avem Codul de Procedura fiscala, dar e rau ca nu avem Codul Fiscal. Avem caruta, nu avem caii, dar poate asa se lucreaza nemteste, sau romaneste" a spus premierul citat de Hotnews.



Premierul afirma, in legatura cu cererea de reexaminare a Codului Fiscal, transmisa vinerea trecuta Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis, ca "o decizie 100% politica gresita afecteaza dezvoltarea noastra. Codul Fiscal fusese votat de toata lumea, avea stabilitate politica. E un document bun, pana in septembrie vom avea o solutie", a adaugat primul ministru.

 

"Codul Fiscal e bun pe termen lung, din fericire fusese votat de toata lumea, deci aveam si consens politic. Pana la 1 septembrie, intr-o formula constitutionala, o sa avem si Cod Fiscal si reducerea TVA la 19%, pentru ca asta asteapta tot cei ce investesc si platesc taxe si au contribuit la cresterea economica de peste 4 procente. In rest, politica pentru altii. Formula de castig e sa nu se mai ia decizii politice proaste", s spus Ponta, conform ziare.com
 

Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD, a declarat ca s-a decis in cadrul coalitiei de guvernamant ce pasi vor fi facuti mai departe pentru adoptarea Codului Fiscal. Plumb a refuzat insa sa spuna care a fost decizia coalitiei, spunand ca premierul Victor Ponta va fi cel care va face anuntul.

 

CITITI Si: Alina Gorghiu: Premierul nu poate sa isi angajeze raspunderea pe noul Cod Fiscal deoarece nu exista un consens al forțelor politice

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal, cerand Parlamentului sa-l reexamineze. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22