Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Victor Ponta: Legea amnistiei ofera o a doua sansa. Care e problema daca iese Becali din inchisoare?
2013-12-17
Actualitate Interna
6

Premierul Victor Ponta a explicat la Antena 3 ce va insemna Legea amnistiei, subliniind ca aceasta ofera "o a doua sansa" si aratand care sunt categoriile de detinuti exceptati de la aplicarea acestei legi.

"Legea amnistiei ar urma sa puna in libertate persoane cu pedepse mici, cu exceptia persoanelor care au comis infractiuni cu violenta si cu exceptia infractiunilor de coruptie. Se refera la mici fapte prevazute in Codul Penal. Este o politica aplicata in alte state europene - un fel de a da o a doua sansa celor care nu sunt recidivisti si carora instanta poate a dat o pedeapsa prea mare. (...) Sa nu indrepti un om este o idee atat de barbara

Iese Gigi Becali, si care e problema daca iese Becali? E un cetatean ca orice cetatean. Nu cred ca noi dam legi doar cu gandul ca se aplica la Ionescu sau Popescu", a afirmat premierul Romaniei, luni seara, la Antena 3.

Acesta considera ca discutiile despre Legea amnistiei s-au facut "pentru a acoperi comisia Nana".

"Un singur om a reusit sa ia un credit de un milion de euro pentru terenuri agricole, in anul 2013. Daca se dadeau o mie de credite si unul era al familiei Basescu, oricum era suspicios. Dar, anul trecut, doar presedintele a obtinut un credit de un milion de euro de la CEC", a afirmat Ponta.

Nevoia Legii amnistiei: In loc sa construim un penitenciar, construim un spital

Ponta a mai afirmat ca ambasadorii prezenti la Bucuresti nu au reprosat nimic fata de amnistiere sau gratiere.

"Romania, daca ofera respect si seriozitate, sa primeasca respect si seriozitate. Orice se intampla, exista oameni care fug si ne parasc la ambasade. (...) Eu sunt in situatia sa pun bani din buget si sa mai construiesc un penitenciar, dar oamenii ma intreaba: 'Domnule Ponta, nu mai bine construim un spital?'", a explicat prim-ministrul necesitatea Legii amnistiei.

Nu in ultimul rand, acesta a indemnat la lecturarea completa a acestei legi: "Am obiceiul de la facultate: Nu ma pronunt pana nu citesc, asa si Legea amnistierii".

Sursa: ziare.com

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 6 comments.
27
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis