Victor PONTA, invitatie la DIALOG pentru Vasile BLAGA si Alina GORGHIU. In centrul discutiilor: legislatia financiara, Constitutie, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei

P.c. | 19.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta,  premierul Romaniei, a adresat o invitatie la dialog copresedintilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. In centrul discutiilor pe care premierul vrea sa le aiba cu cei doi copresedinti se afla legislatia financiara, revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei, relateaza Hotnews.

 

"Azi va voi propune - sper sa am sprijinul in acest sens, sa adresez si in calitate de presedinte al PSD si de prim-minsitru, o invitatie, o scrisoare catre conducerea PNL-PDL, doamna presedinta Gorghiu si domnul Blaga, pentru ca in cel mai scurt timp sa avem o intalnire pe cele cinci teme esentiale", a spus Ponta in debutul sedintei BPN a PSD, la care presa a avut acces.
 

El a aratat ca prima tema de discutie vizeaza revizuirea Constitutiei. A doua tema, potrivit lui Ponta, se refera la sistemul electoral, unde, daca nu exista niste decizii politice, discutiile nu au cum sa progreseze.
 

A treia tema priveste Masterplanul pe Transport. Ponta a aratat ca ministrii Rus, Teodorovici si Valcov trebuie sa stabileasca daca se va merge mai departe cu masterplanul de transport, asa cum a fost convenit cu CE.

 

CITITI SI: Victor PONTA, despre relatia cu IOHANNIS: Mi-am cerut SCUZE pentru campanie. Iohannis nu va cauta o SOLUTIE IMORALA ca sa schimbe Guvernul

 

Ponta a spus ca a patra tema de discutie se refera la legile sigurantei nationale. "Eu cred ca discutam in presa si fiecare vorbeste separat. Trebuie sa ne asezam toti la masa, sa vedem decizia CCR si sa luam o decizie legislativa clara", a spus Ponta despre legile sigurantei.

El a aratat ca a cincea tema se refera la a vedea in ce masura Parlamentul si Executivul pot interveni in legislatia financiar-bancara, pentru ca a preveni viitoare crize care, din pacate, vor aparea de fiecare data. "Acum au de suferit 75.000 de oameni care au credite in franci elvetieni. Insa, dincolo de ceea ce se poate sau nu se poate face pentru ei, vreau sa stim daca la nivel legislativ Romania indeplineste toate criteriile legislative pe plan european in asa fel incat posibile alte crize pe plan international financiar sa afecteze cat mai putin populatia din Romania", a spus Ponta.

El a aratat ca daca va primi un mandat pozitiv de la BPN, va transmite aceasta invitatie la discutii si UDMR si PPDD.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22