Victor Ponta: In 2016 vreau sa castigam majoritatea parlamentara impreuna cu UNPR si ALDE. Independenta justitiei nu inseamna lipsa de responsabilitate

P.c. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta premierul Romaniei, a declarat aseara, la Antena 3, ca nu va incerca sa fie prim-ministru dupa alegerile din 2016, precizand insa ca nu isi va da demisia din functia de premier asa cum s-a intamplat in cazul sefiei PSD. Premierul a mai vorbit despre alegerea lui Liviu Dragnea in functia de presedinte al PSD si despre anchetarea sa in dosarul lui Dan Sova. 


"Au fost presiuni sa nu plec de la sefia PSD. Eu insumi am luat aceasta decizie, si asa am considerat ca este bine, am luat-o in asemenea mod - duminica seara - incat sa nu ma mai poata intoarce nimeni din drum. Sunt convins ca m-au inteles", a declarat Victor Ponta, citat de ziare.com
 

Premierul, care a declarat ca nu mai vrea inca un mandat de premier in 2016, fara a spune insa daca pe viitor este exclusa o astfel de posibilitate, a mentionat ca altele ii sunt planurile pentru 2016: "Nu mai candidez in 2016 sa fiu prim ministru. In 2016 vreau sa castigam impreuna cu UNPR si cu ALDE majoritatea in Parlament si sunt altii care sa fie premier".


Intrebat daca este posibil sa se retraga si din fruntea Guvernului, eventual fara sa-si anunte partenerii, Victor Ponta a raspuns negativ, afirmand ca "acolo am lasat oameni care au luptat alaturi de mine, care au construit USL, care au luptat la referendum, cu care am fost la guvernare. Eu nu am tradat PSD, ci dimpotriva!".
 

Dragnea este cel care practic a condus partidul

 

Premierul Victor Ponta a explicat, luni seara, in amanunt conjunctura care a dus la victoria lui Liviu Dragnea in PSD si de ce a sprijinit-o pe Rovana Plumb"In momentul in care eu am decis sa ma retrag din functie, Liviu Dragnea era si el retras din functie pentru o condamnare si automat Rovana Plumb nu are acest punct in care am fost atacat si eu si in care poate fi atacat si Liviu Dragnea. Din acest motiv am sustinut-o pe Rovana Plumb", a explicat Victor Ponta, conform ziare.com


"E o propaganda, dar daca de dimineata pana seara trebuie sa raspunzi afirmatiilor cu acuzatiile, nu poti sa mai lucrezi cum trebuie", a spus Victor Ponta la Antena 3.
 

Victor Ponta a mai spus ca Liviu Dragnea "e cel care practic a condus partidul in momentul in care eu eram la Guvern"."Liviu Dragnea a fost cel care, mai mult decat mine, a stat alaturi de liderii nostri toata ziua", a mai declarat premierul.

 

Despre justitia din Romania si despre anchetarea sa

 

Premierul Ponta a mai declarat ca, in opinia sa, "practica cu sursele judiciare" este o mare lovitura impotriva ideii de justitie, pentru ca manipuleaza opinia publica. "Detest si mi se pare ca este o mare lovitura impotriva ideii de justitie aceasta practica cu surse judiciare, in general sunt date ca sa manipuleze opinia publica. Eu am citit cu o ora inainte sa ajung la DNA ce urma sa imi spuna mie procurorul peste o ora, ceea ce mi s-a parut anormal, ca sa fiu sincer. Am vazut in presa, pe surse judiciare, lucruri despre care dupa aceea oamenii au aratat ca erau clar minciuni. (...) Fiecare jurnalist isi face si el o relatie cu cineva de acolo, un politist, un procuror, un portar. Eu cred ca este foarte rau ca in general sunt lucruri de manipulat. Nu stiu ce inseamna surse judiciare, cred ca exista comunicate si... ", a spus Ponta la Antena 3, citat de ziare.com
 

Intrebat daca are incredere in Justitie in cazul dosarului sau, Ponta a replicat: "Cand o sa ajung in fata unui judecator, sigur ca da". "Justitia trebuie sa fie independenta, dar independenta nu inseamna lipsa de responsabilitate. Noi, nu eu, presa si dupa aceea opinia publica, ne-am bucurat ca vedem pe primarul X, pe deputata Y... si uite, se pare ca din pacate cazul de la Vaslui nu-i un caz izolat, nu e un accident. Atunci hai sa spunem ca justitia sa fie independenta si responsabila, sa trateze cazurile din punct de vedere al importantei lor sociale. Sa nu uitam ca justitie inseamna multe alte lucruri decat batalia politica intre politicieni", a adaugat premierul. 

 

Victor Ponta a anuntat, in 12 iulie, pe Facebook, ca isi da demisia din functia de presedinte al PSD, ramanand simplu membru de partid si premier. Premierul este acuzat de DNA de 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor.

 

Liviu Dragnea, noul lider la PSD, este condamnat in prima instanta pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22