Victor PONTA: Guvernul va incerca sa REDUCA TVA la toate produsele in 2016. Raportul MCV este FAVORABIL

P.c. | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei,  a anuntat, in sedinta de Guvern de miercuri, ca Guvernul va incerca sa reduca TVA la toate produsele in anul 2016. Ponta a mai anuntat ca raportul MCV este favorabil Guvernului si ca proiectul codului fiscal, legea redeventelor si legea minelor vor fi prezentate in Parlament, relateaza Hotnews.

 

Reducerea TVA in 2016


"Obiectivul anului 2015  este, de la 1 ianuarie 2016, reducere TVA la toate produsele", a spus Ponta, la inceputul sedintei saptamanale de guvern.
 

Primul ministru pare sa fi luat o decizie, dupa ce la vinerea trecuta spunea, la Iasi, ca in 2016 este posibila fie reducerea generala a TVA cu cel mult trei puncte procentual sau fie scaderea TVA la anumite categorii de produse, in special alimentare. Tot atunci Ponta spunea ca va trebui luata o decizie de politica fiscala si ca, cel mai probabil, aceasta masura ar putea fi aplicata de la 1 ianuarie 2016.
 

Victor Ponta a mai anuntat miercuri ca deficitul bugetar pe anul 2014 nu este 1,97%, ci 1,85%. "Suntem dupa Germania cei mai disciplinati" din Europa, a concluzionat premierul. In 8 ianuarie, ministrul Finantelor, Darius Valcov, anunta un deficit bugetar pe 2014 de 1,98%. In plus, a sustinut Ponta, ANAF a confirmat pentru luna ianuarie incasari bugetare mai mari decat previziunile.

 

CITITI SI: Victor PONTA, obiectiv pentru 2015-2016: REDUCEREA TVA cu 3 procente in special la produsele ALIMENTARE

 

Raportul MCV

 

Premierul Victor Ponta sustine ca raportul MCV este favorabil Guvernului. "Guvernul nu are nicio problema cu MCV. Noi primim note bune, bineinteles", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

 

Raportul consemneaza activitatea Curtii Constitutionale, subliniind, in schimb, faptul ca unele decizii ale CC nu au fost respectate de catre Parlament. In ceea ce priveste amenintarile la adresa independentei justitiei, conform surselor citate, documentul releva ca atacurile, inclusiv din partea politicienilor, la adresa judecatorilor si procurorilor au ramas o problema, dar numarul lor a scazut fata de anii precedenti.

 

CITITI SI: Raportul MCV: Progresele in reforma JUSTITIEI au fost continuate. Parlamentul NU A RESPECTAT toate deciziile ANI si nu a ridicat IMUNITATEA unor parlamentari

 

Codul Fiscal, legea redeventelor si legea minelor prezentate in Parlament

 

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte ultimele observatii legate de noul Cod Fiscal si noul Cod de procedura fiscala, astfel incat acestea sa fie discutate in prima lectura, in cursul lunii ferbruarie. Ponta a mai spus ca, saptamana viitoare, va prezenta Parlamentului, prioritatile Guvernului legate de cele doua coduri, dar si in privinta Legii redeventelor si a Legii Minelor.


Ponta i-a cerut si ministrului Ioan Rus sa prezinte in comisiile parlamentare Masterplanul General de Transport. "Noi ne facem datoria, in rest daca vor circ, e treaba lor. Noi adoptam masterplanul il trikmitem la Bruxelles", a adaugat Ponta.
 

Legat de legea minelor, cea care face referire si la exploatarea de la Rosia Montana, reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a declarat recent, la Realitatea TV, ca este un proiect care trebuie rediscutat. "Am spus-o si sunt de aceeasi parere: proiectul trebuie rediscutat. Asa cum a fost conceput, nu mi se pare potrivit. Fara o negociere buna, lucrurile nu vor putea fi rezolvate. Aceasta negociere trebuie facuta intre firma care trebuie sa investeasca si reprezentantii Guvernului, nu este treaba presedintelui", a declarat Klaus Iohannis la Realitatea TV.

 

CITITI SI: Klaus Iohannis: Nu voi accepta exploatarea resurselor naturale fara dezbatere, garantarea sigurantei publice si protejarea mediului


In ceea ce priveste redeventele, Guvernul a amanat modificarea lor, sistemul actual fiind prelungit cu un an. Proiectul privind noul mod de taxare ar urma sa fie finalizat in cursul lunii februarie.
 

De asemenea, noul Cod Fiscal ar urma sa fie supus dezbaterii publice incepand de saptamana viitoare, dupa cum sustine Ministerul Finantelor.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22