Victor PONTA, despre cererea lui BASESCU de retragere a nominalizarilor la ministerele Culturii si Bugetului: Propunerile mele raman aceleasi. Presedintele are dreptul sa le RESPINGA

P.c. | 01.08.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a caracterizat vineri solicitarea presedintelui Traian Basescu de a retrage nominalizarile la ministerule Culturii si la Buget, Rozalia Biro si Claudiu Manda, drept "discurs de carciuma". Presedintele Traian Basescu i-a cerut public vineri premierului Victor Ponta sa transmita saptamana viitoare doua noi nume pentru portofoliile Bugetului si Culturii, considerand ca primele propuneri transmise la Cotroceni, Claudiu Manda si Rozalia Biro, sunt nepotrivite, relateaza Hotnews.

 

"Discursul dl Basescu a fost un discurs de carciuma sau de emisiune de scandal", a spus Ponta, intr-o interventie la Antena 3 in care a precizat ca nu va retrage aceste nominalizari.
 

Acesta a notat ca Traian Basescu a dat ca exemple de ministri tineri care au performat pe Elena Udrea si Anca Boagiu: "Eu am cu totul alta conceptie. Cand va fi prim ministru, daca va fi vreodata, sa le numeasca pe doamna Udrea si Boagiu".

 

CITITI SI: VIDEO Traian BASESCU: Nominalizările PREMIERULUI pentru BUGET şi CULTURA sunt NEPOTRIVITE. PREMIERUL sa desemneze alte doua PERSOANE pana saptamana viitoare


Primul ministru a subliniat ca isi mentine propunerile dar presedintele are dreptul de a respinge nominalizarile sale, situatie in care va respecta decizia sefului statului. "Nu stiu cine va fi presedinte dupa dl Traian Basescu dar eu daca voi fi cu siguranta nu voi refuza niciodata ministri propusi de premier pe criterii pur personale sau dupa ce am citit in presa. Raspunderea guvernului revine premierului si e in fata parlamentului, nu in fata presedintelui", a argumentat Ponta.
 

Referindu-se la cazul Rozaliei Biro, care a declarat ca nu are copii "bipezi", Victor Ponta considera ca seful statului nu poate reprosa "cu steagul in spate" o gafa facuta in cadrul unei farse radio, mai ales "dupa ce a dat exemplu de bun ministru o doamna care a vorbit de presedintele Norvegiei" (referire la o gafa a Elenei Udrea).
 

In ceea ce il priveste pe Claudiu Manda, unde Traian Basescu a reprosat o lipsa de experienta, premierul a sustinut ca ministrii sunt oameni politici care se bazeaza pe "specialistii din ministere". "Ministrii sunt oameni politici care trebuie sa ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialistii, altfel am numi ministri numai functionari. Un guvern cu sustinere politica, cu raspundere politica, se bazeaza pe specialistii din ministere, altfel l-as fi pus pe dl Gherghina ministru de Finante", a mai spus Ponta.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22