Victor Ponta ataca DNA si il apara pe Sova: Ne intoarcem in vremea lui STALIN. Sa vrei sa fii presedinte de partid nu e ceva ilegal

P.c. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

In primele declaratii facute dupa demisia lui Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta a afirmat ca gestul acestuia scoate problemele legate de justitie din campanie electorala. Ponta a mai spus ca nu a avut nicio discutie cu Hrebenciuc, conform Realitatea tv. Ulterior, Ponta i-a luat apararea lui Dan Sova, pus si el sub urmarire penala in dosarul lui Hrebenciuc, spunind ca "Ne intoarcem in vremea lui Stalin".

 

"Gestul lui Viorel Hrebenciuc a scos practic partea de justiţie din campania electorală, aşa cum era folosită începând de ieri", a declarat Victor Ponta, la Parlament.

 

CITITI SI: Viorel HREBENCIUC a DEMISIONAT din PARLAMENT

 

Întrebat dacă a vorbit cu Hrebenciuc după ce acesta şi-a dat demisia, Ponta a replicat: "Nu am avut o discuţie cu el, e decizia lui."

 

Prim-ministrul este de parere ca un om nu poate fi acuzat penal pentru ca isi doreste sa fie presedintele unui partid, iar in acest fel ne intoarcem pe vremea lui Stalin.



"Sa vrei sa fii presedinte al unui partid nu e ceva ilegal. Nu inteleg de ce trebuie sa arestam pe cineva ca vrea sa aiba o functie. Si eu am vrut sa fiu presedinte al PSD si nu m-a arestat nimeni in 2010, din fericire. Deci arestam oamenii care vor sa fie presedinti de partid? Cred ca ne intoarcem in vremea lui Ceausescu sau a lui Stalin si nu vreau acest lucru", a declarat liderul social-democrat.



Intrebat de ziaristi cu cine a negociat pentru a ajunge liderul PSD, Ponta a raspuns: "Cu toata lumea".

 

Reamintim că Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Parlament, ca urmare a dosarelor penale deschise pe numele său. "Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demintatea", a spus Hrebenciuc.

 

Ieri au fost audiati la DNA atat Viorel Hrebenciuc cat si Dan Sova. Cei doi sunt acuzati ca au pus la cale un troc politic: Dan Sova ar fi trebuit sa inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse, care l-ar fi scapat pe Hrebenciuc si pe alti membri PSD de pedepsele pe care fi trebuit sa le execute, in schimbul sustinerii pe care  Hrebenciuc i-ar fi oferit-o pentru sefia partidului.

 

CITITI SI: Dan Sova RESPINGE acuzatiile DNA si sustine ca NU vrea sefia PSD si NU a vorbit cu ministrul Justitiei despre amnistie. Declaratiile din trecut IL CONTRAZIC

 

Sova ar fi trebuit sa-l determine pe ministrul Justiției să inițieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este suspect în două dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 și comunicat nr 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22