Victor Ponta, aflat in croaziera in Marea Caraibelor, ataca CSM-ul, jurnalistii si pe liderii Opozitiei

Fara Autor | 06.08.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta își petrece vacanța pe Marea Caraibelor, la bordul celui mai mare vas de croazieră, Oasis of  The Seas, potrivit euractiv.ro. Joi, el a postat un nou mesaj pe pagina sa de Facebook, atacând CSM-ul și câțiva jurnaliști.

 

Premierul nu se află la Miami, așa cum se aflase anterior, ci în croazieră în Marea Caribelor, potrivit unor surse EurActiv.ro care au declarat că l-au văzut sâmbătă, 1 august, îmbarcându-se pe Oasis of The Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume.

 

Prețul pentru două persoane, o săptămână, este de aproape 6.000 de dolari.

Premierul este însoțit de soția sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, și cei doi copii ai acestora.

 

Joi, Ponta a mai postat un mesaj pe Facebook, în care spune că o parte dintre jurnaliști ar trebui să vorbească "in numele serviciilor și nu al presei".

 

De asemenea, el scrie că partidele ar trebuie să analizeze și să dezbată în mod serios ceeea ce se întâmplă în justiția românească luând exemplu de la Germania, acolo unde Procurorul general a fost  demis după ce câțiva jurnaliști au publicat documente care prezentau planurile autorităților de supraveghere a comunicațiilor online.

 

De asemenea, Ponta recomandă  CSM să inițieze dezbateri despre indepedenta Justiției.

 

Postarea lui Ponta:

"Azi nu este "Economy" dragi penelisti/pedelisti (ca oricum e clar ca nu invatati nimic).

 

Mi-as dori ca in Romania sa putem analiza si dezbate serios ceea ce se intampla acum in Germania, ca sa invatam de la altii si sa evitam propriile greseli.

Teme fundamentale - libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica!! Nu credeti ca e important?? Eu cred ca da!

 

Sigur, pentru a trata serios aceste teme, ar trebui ca politica sa nu se faca azi in Romania doar cu Mita Baston si Vasile Vamesul / jurnalistii de genul "Turcescu / Tapalaga" ar trebui sa vorbeasca deschis in numele serviciilor si nu al presei, iar CSM ar trebui sa fie cel care initiaza dezbateri despre independenta Justitiei, nu cel care le blocheaza constant!! Credeti ca se poate si in tara noastra?", scrie Ponta pe Facebook.

 

Harald Range, procurorul general al Germaniei, a fost demis în urma unui scandal după ce un site-ul Netzpolitik a publicat câteva documente care prezentau planurile autorităților de a supraveghea comunicațiile pe internet.

 

Cererea demiterii a venit din partea ministrului Justiției Heiko Maas, după o discuție cu Angela Merkel.

 

Range l-a acuzat pe Maas de "un atac intolerabil la adresa justiției".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22