Victor Alistar ameninta ANI: Cei care incalca legea vor raspunde in fata legii

Fara Autor | 03.05.2012

Pe aceeași temă

 

 
Victor Alistar a spus, joi, ca se va alatura Guvernului Ponta "imediat ce va fi posibil" si a acuzat conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca a incalcat legea si si-a depasit competentele atunci cand a emis un comunicat de presa prin care l-a declarat incompatibil sa ocupe o functie publica pana pe 7 august 2012, relateaza Ziare.com.
 
Alistar s-a aratat increzator ca toate propunerile sale au fost preluate in programul de guvernare, iar acesta dovedeste ca "ideea deschiderii catre cetatean a ramas", iar angajamentele pe care si le ia noul Executiv sunt "serioase".
 
El a aratat ca problema sa a aparut "dupa ce ANI a emis un comunicat de presa incalcand legea si competentele". "Va pot asigura ca aceia care incalca legea vor raspunde in fata legii!", a subliniat Alistar.
 
Pe de alta parte, el s-a aratat convins ca are dreptate in conflictul cu ANI, dar a precizat ca a decis cu Victor Ponta sa nu se mearga pe o "logica de conflict" si sa nu se puna in pericol intreaga lista a guvernului luni, cand se va da votul in Parlament.
 
"Este o dovada de intelepciune si maturitate politica", a precizat Victor Alistar.
 
Victor Ponta a anuntat joi ca a decis sa nu il mai numeasca pe Victor Alistar ministru delegat pentru Strategii Guvernamentale si relatia cu societatea civila, ca urmare a "atacurilor si criticilor" aparute in presa. 
 
Victor Alistar, director al Transparency România şi lector la SNSPA, are o interdicţie de a fi numit în funcţii publice timp de trei ani, pina la data de 7 august 2012.
 
Interdicţia aplicată în august 2009 de Agenţia Naţională de Integritate (ANI)  pentru incompatibilitate şi rămasă definitivă deoarece nu a fost atacată în instanţă. ANI a decis că Alistar este incompatibil pentru că era simultan funcţionar public - figura ca purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici-, era şi avocat şi figura ca director executiv la  organizaţia neguvernamentală Transparency International  România.  Statutul de funcţionar public nu este  compatibil cu cel de avocat.
 
Victor Alistar a fost implicat în mai multe scandaluri publice, fiind acuzat in două dosare şi de fals în acte publice, ambele dosare clasate. Ultimul dosar a fost închis de curând deoarece procurorii au constatat că fapta este prescrisă. In acest dosar, Alistar a fost cercetat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti ca beneficiar al falsificării semnăturii fostei sale şefe de la Transparency, Raluca Prună, care de altfel, a făcut şi plângere penală împotriva sa.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22