Vasile BLAGA: Nu vom colabora cu BASESCU, nici cu UDREA sau PMP. PDL si PNL vor propune o ALIANTA ELECTORALA pentru alegerile PREZIDENTIALE

P.c. | 17.07.2014

Pe aceeași temă

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri, la Gândul Live, că nu vede vreo cale de colaborare cu preşedintele Traian Băsescu, după ce îşi termină mandatul la Cotroceni, cu PMP sau cu Elena Udrea, despre care a susţinut că "face ce vrea ea" şi nu ce i-ar spune şeful statului. Blaga a mai declarat că în alegerile prezidenţiale se va intra cu un candidat şi cu o alianţă electorală, care se va numi probabil Uniunea Creştin Liberală PNL –PDL, relateaza Mediafax.

 

Blaga a afirmat că, după ce preşedintele Traian Băsescu îşi va finaliza mandatul, nu mai vede vreo cale de colaborare politică cu acesta.

 

El a precizat că nu doreşte ca din partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL să facă parte actualul şef al statului, deoarece acesta "nu trebuia să rupă bucăţi din PDL" pentru a forma PMP.

 

CITITI SI: Codul de etica al Monicai Macovei, fundatia viitorului partid de dreapta

 

"La sfârşit de mandat ( al lui Traian Băsescu, n.r.) PSD este mai tare ca în 2004, asta e viaţa, din nefericire pentru România, iar această dispută între domnia-sa şi Victor Ponta, această mocirlire a discursului (...) a făcut să discutăm despre orice în campanie pentru europarlamentare, nu despre ceea ce trebuia să discutăm", a mai argumentat Blaga la Gândul Live.

 

De asemenea, Blaga a exclus discuţii cu reprezentanţii PMP pentru colaboare politică, deoarece nu vede "raţiunea de a exista a acestui partid".

 

Liderul PDL a precizat că fuziunea dintre PD şi PLD s-a discutat cu "pumnul în masă" şi nu în modul în care se discută în acest moment cu PNL, pas cu pas, pentru unificarea dreptei.

 

El a afirmat că nu poate discuta cu Elena Udrea, pentru că nu-i place "ipocrizia dusă la maximum".

 

"Ce va face (Elena Udrea, n.r.), nu mă interesează, pur şi simplu nu mă interesează. Că va candida, eu cred că da. Dânsa face ce vrea şi nu ce-i spune preşedintele, hai să fim serioşi. Ştiu asta de ani de zile (...) Totdeauna, Elena Udrea a făcut ce a vrut, din acest punct de vedere", a afirmat Blaga.

 

CITITI SIProiectul de STATUT al noului partid rezultat din FUZIUNEA PNL-PDL a fost FINALIZAT

 

Preşedintele PDL Vasile Blaga a mai declarat că în alegerile prezidenţiale se va intra cu un candidat şi cu o alianţă electorală, fiind testate şase variante de nume ale acesteia în jurul termenului de Uniune, precizând că ar opta pentru Uniunea Creştin Liberală PNL –PDL.

 

Blaga a susţinut că au fost testate prin cercetări sociologice mai multe denumiri ale alianţţei electorale pentru prezidenţiale în jurul termenului de Uniune, precum şi a cuvintelor liberal, democrat, creştin, fiind în analiză şase variante ale denumirii alianţei.

 

Preşedintele PDL a precizat că luni se va afla numele convenit pentru alianţa electorală pentru prezidenţiale între PNL şi PDL.

 

"Eu cred că Uniunea Creştin Liberală PNL-PDL ar fi o denumire foarte bună, asta e varianta mea, dar să vedem ce spun analizele", a precizat Blaga la Gândul Live.

 

Liderul PDL a precizat că fuziunea dintre PNL şi PDL nu va putea fi realizată din punct de vedere juridic până la alegerile prezidenţiale, estimând că termenul pentru definitivarea procedurilor juridice poate dura aproximativ cinci luni de zile.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22