Vasile Blaga: Acolo unde primarii string semnaturi pentru PMP sau EBA se vor lua masuri. PMP nu va intra in PE. Atacurile la adresa lui Macovei arata disperarea

Fara Autor | 22.03.2014

Pe aceeași temă

Liderul PDL, Vasile Blaga, spune ca situatia organizatiilor care string semnaturi pentru sustinerea Partidului Miscarea Populara sau pentru Elena Basescu, aratate de presa, vor fi discutate in Biroul National Permanent si se vor lua “măsurile care se impun, de sus până jos, unde este cazul”. Blaga declara pentru revista 22 ca cei care vor sa tradeze partidul din interior si sa sprijine PMP, ar fi mai bine s-o spuna clar, cum a facut Gheorghe Stefan, si sa mearga la "acel partid de traeisti”. Blaga atrage insa atentia ca PMP nu va intra in Parlamentul European, potrivit unui sondaj facut de PPE in Romania ce urmeaza sa fie facut public luni. Totodata, Blaga se declara revoltat de atacurile la adresa Monicai Macovei, facute exact cu “armele PSD”.

Presa a scris ca in judetul Prahova mai multi primari au strins semnaturi de sustinere pentru PMP, iar la Maramures, Mircea Man, a dat dispozitie primarilor din judet sa adune semnaturi pentru Elena Basescu.

CITESTE SI GANDUL - Primarii lui Băsescu mai încearcă o dată: Operaţiunea EBA la Bruxelles. Edilul din Comarnic a strâns cu consilierii de la primărie 22 de liste de susţinători pentru PMP

CITESTE SI Mircea Man se cere afara din PDL. A strins semnaturi de sustinere pentru EBA

 

“Am discutat cu d-na președintă a organizației, Roberta Anastase, despre actiunile primarului din Comarnic si mi-a spus că va analiza în Birou și va lua măsurile care se impun. Același lucru l-am discutat cu d-l Mircea Man, care neagă, și vom analiza foarte serios în Biroul Permanent Național și vom lua măsurile care se impun, de sus până jos, unde este cazul. Până la urmă cei care gândesc că sprijină alte formațiuni politice, prin trădări din interiorul partidului, mai bine să facă ce a făcut Pinalti, să ne spună de la început până la capăt „eu sunt cu Mișcarea Populară“ și să-și vadă de treabă, să meargă la acest partid de traseiști și cu asta basta. N-am nici cea mai mică reținere. Deși eu aș putea să pun un pariu: ei nu vor intra în Parlamentul European cu PMP”, spune Blaga .

Referitor la informatia ca se string semnaturi pentru Elena Basescu, Blaga spune ca i se pare “impardonabil” acest lucru si ca atitudinea PMP va face extrem de dificila o eventuala reunificare a dreptei dupa europarlamentare.

“Eu nu am nimic cu candidatura nimănui. Dar să și-o facă cu propriile forțe respectiva doamnă și cei care o susțin. Mi se pare impardonabil cum procedează cei care ne-au fost colegi pânâ ieri și care ne cer nouă demnitate, iar pe de altă parte vorbesc ipocrit de unificarea dreptei. Pot să spun un singru lucru: cel mai greu vom putea discuta după alegerile europarlamentare cu PMP. Adică, ținta lor nu este PSD, nu este puterea, nu de a trage la răspundere inclusiv PNL pentru modul în care a guvernat cu PSD, ci pur și simplu de a rupe cât pot din PDL”.

Blaga atrage atentia ca PMP nu va intra in Parlamentul European, potrivit unui sondaj facut acum citeva zile de PPE in Romania.

“Acum două-trei zile, Partidul Popular European a făcut un sondaj în România. El va fi public luni. PMP nu va intra în Parlamentul European. Indiferent câte eforturi fac de a rupe din PDL. Până la urmă electoratul este serios și îi apreciază pe cei care muncesc pentru România. Avem de departe cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European”, sustine Blaga intr-o declaratie pentru revista 22.

Liderul PDL declara ca ultimele atacuri la adresa Monicai Macovei sunt un semn al disperarii.

“Uitați-vă cât sunt de disperați, ce atacuri deșănțate, lovituri sub centură la candidații noștri! Cu ce i-a greșit Monica Macovei lui Cristian Preda și altora, care și-ar vinde și sufletul pentru un loc întâi pe lista PMP? Cu ce le-a greșit? Că a rămas în partid și încearcă să construiască din interior cu cei mai tineri un partid mult mai puternic și mai ancorat în valorile europene și eu îi încurajez? Cum poți s-o compari pe Monica Macovei cu alți europarlamentari care s-au remarcat.... am văzut cu toții cu ce s-au remarcat în Parlamentul European! Mă refer în primul rând la Cristian Preda, care are un singur raport acolo, a povestit cum au fost alegerile în Estonia sau ceva de genul acesta, care a fost atât de implicat în activitatea PDL ca prim-vicepreședinte, că în campania electorală era în Madagascar. Deci nu se poate să o atace în halul acesta și pe ea și pe ceilalți candidați.

Nu eu am spus că Monica Macovei este cel mai bun europarlamentar, ci cei din Parlamentul European. Dacă mă refer numai la ultima ei activitate, cea legată de confiscarea extinsă, astea sunt lucruri cu care nu doar Monica Macovei are toate motivele sa  se laude, ci si România se laudă, și PDL se laudă. Pentru asta trebuie s-o atace?

Scopul acestor atacuri este tocmai decredibilizarea ei și a listei PDL. Dar ce mă deranjează este că o fac cu armele PSD. Nici o deosebire între atacurile lui Ponta și ale d-nei Elena Udrea la d-na Monica Macovei, nici o diferență față de atacurile lui Ponta și ale aliaților lui din PSD”, afirma Vasile Blaga.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22