Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor: Ordonanta TRASEISMULUI a fost O MARE GRESEALA. PSD sustine alegerea primarilor intr-un singur tur

T.d. | 25.01.2015

Pe aceeași temă

PSD sustine alegerea primarilor intr-un singur tur, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, pentru Mediafax. Referitor la Ordonanta 55 care a legiferat traseismul politic, Valeriu Zgonea a aratat ca a fost “o mare greseala”.

”PSD susţine alegerea primarilor într-un singur tur. La preşedintele de CJ trebuie să fim foarte atenţi şi trebuie să luăm o decizie cu ceilalţi actori politici. Există o dezbatere cu privire la revenirea la votul indirect la preşedinţii de CJ”, a spus Zgonea.

El a precizat că mandatul PSD pentru Comisia de Cod electoral include şi susţinerea diminuării numărului de parlamentari la 300 de deputaţi plus 18 reprezentanţi ai minorităţilor plus patru deputaţi pentru Diaspora şi 100 de senatori plus doi senatori pentru Diaspora.

„Acest lucru înseamnă o diminuare cu aproape 40% a actualului Parlament”, a spus Zgonea, care a arătat că PSD susţine creşterea normei de reprezentare pentru un deputat sau pentru un senator existentă acum în lege.

În ceea ce priveşte modul în care va fi tratată problema traseismului de către viitoarea legislaţie electorală, Zgonea a spus că mişcarea liberă a parlamentarilor în interiorul Parlamentului este permisă de către deciziile CCR şi de către Constituţie.

Zgonea a apreciat, totodată, că Ordonanţa 55, care a permis migrarea aleşilor locali, a reprezentat „o mare greşeală pentru o Românie modernă”.

Este o Ordonanţă asumată de către mine, dar noi am copiat de fapt modelul PDL şi al domnului Blaga. S-ar părea că nu a fost o soluţie fericită”, a spus Zgonea.
 

Sustinere pentru Ponta

Totodata, presedintele Camerei Deputatilor sustine ca Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze de la sefia PSD, deoarece ar fi avut o prestatie buna la prezidentiale. Zgonea a mai afirmat ca nu e dispus sa candideze la o functie in partid, atat timp cat Ponta este lider.

Zgonea a apreciat că analiza eşecului de la prezidenţiale trebuie făcută cu „calm şi cu răbdare” şi nu la presiunea unor „vectori” care au diferite interese.

Astfel de discuţii se poartă, ca în orice instituţie publică sau privată sau organizaţie neguvernamentală, şi într-un partid politic se poartă în interior şi în spatele uşilor închise, dar trebuie să le arăţi oamenilor că te-ai reformat”, a spus Zgonea, potrivit sursei citate.

El a precizat că PSD a înţeles că trebuie să se reformeze şi de aceea a şi lansat Victor Ponta, ca preşedinte al partidului, câteva teme de reflecţie, printre care şi cea referitoare la autosuspendarea din partid a celor care au probleme cu Justiţia.

Cel care are probleme cu Justiţia este autosuspendat din partid şi nu mai va candida la vreo funcţie până când nu se rezolvă problemele. Adică, să nu ne păcălim că eu mă autosuspend şi în 2016 vin din nou să candidez că, domnule, nu avem o decizie în Justiţie şi eu, până nu ia o decizie Justiţia, sunt din punct de vedere al legilor nevinovat. Corect. Dar din punct de vedere al percepţiei publice, un politician întotdeauna este prima dată vinovat şi se duce în instanţă să-şi apere nevinovăţia”, a spus Zgonea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22