Valentin Jucan si Florin Gabrea (CNA) vor sesizarea PARCHETULUI in cazul ACUZATIILOR Monicai MACOVEI, care a spus ca Pro TV a anulat un interviu cu ea in urma unui telefon de la CNA

P.c. | 30.10.2014

Pe aceeași temă

Valentin Jucan si Florin Gabrea, membri CNA, vor sa sesizeze Parchetul in cazul acuzatiilor facute de Monica Macovei, care a afirmat ca Pro TV a anulat un interviu cu ea dupa ce ar fi primit un telefon de la CNA. Forul audiovizual a chemat partile sa-si spuna parerea dar reprezentantii Monicai Macovei  au parasit sala in timpul dialogului cu membrii CNA, relateaza Hotnews.

 

Marti, site-ul stirileprotv.ro a transmis un interviu live cu candidatul Klaus Iohannis. Dupa ce s-a terminat, interviul a fost retras de pe site, iar postul a decis sa anuleze toata seria de patru interviuri cu diversi candidati, programata pentru aceasta saptamana. Monica Macovei, care ar fi trebuit intervievata miercuri, a scris pe Facebook ca "Am fost anunțată de reprezentanții ProTV că emisiunea a fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA". Pro TV a dezmintit categoric acest lucru. 


CNA a chemat partile - reprezentantii staff-ului Monicai Macovei si pe cei ai Pro TV - la sedinta de joi. Managerul campaniei Macovei, Daniel Serban, a aratat ca el a avut discutia cu un om din Pro, prima data chiar in timpul interviului live cu Iohannis, iar reprezentantul postului i-ar fi zis ca s-a primit un telefon de la CNA care solicita intreruperea interviurilor. Daniel Serban a precizat, pentru consiliu, ca stia ca forul audiovizual nu are atributii in domeniul online si "a ramas uimit" de pozitia Pro. El a spus ca a cerut clarificari si a primit pozitia oficiala a Pro TV ca urmare a unor solicitari de la alti candidati care nu fusesera invitati, solicitari ce ar fi fost transmise si la Pro, si la CNA.

 

In timpul discutiilor, un alt reprezentant al Monicai Macovei, Mihai Politeanu, a profitat de ocazie pentru a acuza lipsa de activitate a CNA in timpul campaniei, dand exemplu ca aceasta candidata nu a fost invitata niciodata la Antena 3, lucru ignorat de Consiliu. Iar la scurt timp dupa ce PR-ul campaniei Macovei, Roxana Dascalu, a incercat sa lamureasca faptul ca povestea Macovei-Pro TV era o "neintelegere", acelasi Mihai Politeanu i-a indemnat pe ceilalti candidati sa iasa din sala Consiliului, fara sa scoata nicio vorba, in pline discutii cu membri CNA. Mai multi membri CNA au spus ca este un "comportament sfidator" si "inadmisibil"

 

CITITI SI: ProTV ANULEAZA interviurile online cu candidatii la presedintiei. Macovei: ProTV mi-a anulat emisiunea si a sters inregistrarea cu Iohannis, la CEREREA CNA

 

Pe de alta parte, jurnalistul Cristian Leonte de la Pro TV a explicat ca in timpul interviului cu Iohannis au inceput sa sune alti candidati, care au avertizat ca vor timpi egali si ca vor sesiza CNA, iar omul Pro TV care a vorbit cu staff-ul Monicai Macovei ar fi spus exact aceste lucruri. Leonte a precizat din nou ca nimeni din Pro TV nu a primit niciun telefon de la CNA.

 

La finalul discutiei, Laura Georgescu i-a "sugerat" lui Cristian Leonte ca, in cazul in care postul va realiza, ca in trecut, un "making-of" al campaniei electorale dupa finalizarea acesteia, sa ia in considerare sa includa si acest incident. Ca urmare, un alt membru, Valentin Jucan, a afirmat ca ceea ce spune Laura Georgescu suna chiar a "interventie" in politica editoriala a Pro TV, adica exact lucrul pentru care au fost convocate discutiile de azi in cazul Macovei.


Valentin Jucan, sustinut de un alt membru, Florin Gabrea, a spus ca doreste sesizarea Parchetului in legatura cu acest caz, avand in vedere ca forul audiovizual este acuzat in mod grav de fapte penale, de catre un candidat la prezidentiale. Deocamdata, membrii CNA au votat sa difuzeze un comunicat de presa in care sa-si spuna "clar" pozitia.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22