Usor cu dictatura pe scarile mogulior!

Andreea Pora | 04.11.2009

Pe aceeași temă

Basescu ne-a facut-o! De cinci ani cizma dictaturii ne apasa grumazurile si noi continuam, ca prostii lui Brucan, sa haladuim prin strainatate, sa luam cu asalt mall-urile, sa ne imprumutam la banci ca sa ne satisfacem nesatiosul consumism, sa facem mitinguri si sa protestam pentru tot ce ne trece prin cap sau buzunar. Dictatura ne-a patruns in case, in familie, in conturile din off-shor-uri si noi, idiotii, stam linistiti. Pe canapeua din living, cu un Cola sau o tuica alaturi, rontaind seminte sau fistic, dupa posibilitatile fiecaruia, si ne uitam la televizor. Butonam in draci, zapam ca apucatii, din 70 de canale e greu de ales. Gindul la odioasa dictatura nu ne-a bintuit nici macar cind adormeam cu Mircea Badea in urechi injurind tot ce misca.

Chestia e ca, in timp ce ne traiam linistiti vietile in fara televizorului, s-a instalat dictatura. N-am fi stiut nimic, daca nu era Coalitia Anti sa stea de veghe la hotarele democratiei. Daca echipa de politicieni, analisti, ONG-isti si jurnalisti onesti, deontologi si rupti in fund nu ne-ar fi avertizat asupra pericolului. Doar  ea, Coalitia Anti, reperul moral al neamului, ne-a trezit la realitate. Doar datorita ei, caiinele de paza care urla cu burta goala la luna oglindindu-se in piscinele vilelor din Snagov, am inteles si noi, in sfirsit, cum stau lucrurile. Fara organele si goarnele ei de lupta n-am fi aflat ca numele dictaturii este... Basescu.

Doar asa am inceput sa fim atenti, am inteles si ne-am cutremurat. Basescu a fost suspendat de 322 cavaleri ai dreptatii tocmai ca sa poata instaura mai bine dictatura pe care o traim din plin astazi. A scos in public, in loc sa-l bage in seiful Rodicai Stanoiu, un biletel roz scris de Calin Popescu Tariceanu, fostul lui tovaras de arme electorale – ceea ce nu se face intre amici –, biletel care este dovada agramata a presiunilor pe care Basescu le-a facut, le face si le va mai face chiar si dupa moartea sa politica, asupra Justitiei.

Coalitia Anti ne-a lamurit cum sta treaba si cu doamna aceea cu coada calului, despre care noi, naivii, credeam ca este amazoana dreptatii. Cind colo, tovarasa Macovei este un procuror de pe vremea prea lesne impuscatului, una care ii batea cu bulanul pe nevinovati. Lovea tortionara doar la rinichi si ficati. Desi vigilentii democratiei ne-au prezentat pe viu dovada, noi, naivii, nu am dat suficienta atentie malacului plimbat pe ecrane.

Ministresa justitiabila, la comanda dictatorului Basescu, evident, a facut din procurori falanga de lupta impotriva celor mai cinstiti oameni din politica asta. Bietul Nastase, cit a avut de suferit din cauza matusii Tamara, care s-ar intoarce din mormint sa puna lucrurile la punct cu milionul de euro virit in niste amarite de termopane.

Dar cel mai mult au contribuit la luminarea noastra trei oameni mai presus de orice banuiala. Cu averi facute cinstit si care au luat de pe umerii statului povara unor societati comerciale, a banilor negri facuti in timpul celuilalt dictator si care stiu direct de la sursa cit de lung era bratul Securitatii. Oameni care au pus umarul la consolidarea mass-media democrate, aflate in slujba unei spalari corecte si principiale pe creier a individului.

Adevarati oameni de afaceri,  au inteles cit de important este sa dai cite o piine buna, unsa cu toate cele, si pe fata si pe dos, niste lefuri cu multe zeroruri unor jurnalisti, care altfel s-ar fi ingropat in anomimatul independentei sau al mediocritatii. Celor trei, Vintu, Voiculescu si Patriciu, trebuie sa le multumim pentru demascarea dictatorului si pentru toate eforturile – financiare, politice, intelectuale si spirituale –, pe care le fac pentru ca acesta sa nu ne mai oropseasca inca cinci ani.

In slujba lor activeaza jurnalisti tot unul si unul, actionind cu condeiul si gura, dar in primul rind, cu tot ce au ei mai onest in constiinta si portofele, jurnalisti de categorie grea, ajunsi, iata, niste biete stafii bintuind obosite de munca de lamurire pe ecrane si prin gazete pentru a ne face pe noi sa intelegem pericolul. Sa pricepem odata ca e dictatura in stare pura sa lasi un guvern minoritar, cum a fost cel pastorit de Tariceanu, sa conduca tara timp de doi ani. Ca nimic nu e mai ingrozitor sa rapesti niste jurnalisti, sa te faci ca-i salvezi si apoi sa-i dai drumul teroristului numarul 1.

Doar acesti jurnalisti si politicieni din Coalitia Anti ne-au facut sa apreciem la adevarata lor valoare vorbele teroristilor, hayssamilor, camatarilor si nicugherelor. De acum inainte, acuzele rostite de infractori vor deveni pentru noi insusi Adevarul. Glorie acestor luminatori ai mintilor noastre proaste! Lor le datoram faptul ca am inteles ca doar in dictatura puterea are 25% si opozitia 65% si guvernele pot pica prin motiune de cenzura. Dovada suprema, de necontestestat, ca numai in dictatura se intimpla asemenea lucruri este ca doar in regimul Basescu o motiune a reusit sa darime un guvern.

Pentru noi, Gidea, Ciutacu, Nistorescu, S. R. Stanescu, Dana Grecu, Mircea Badea, Valerian Stan, Petru Romosan, Razvan Dumitrescu, Adrian Ursu & Oana Stancu, lista e prea lunga si glorioasa, sint chiar glasul constiintei mogulilor. Vai, ce eticheta nedreapta pusa de pupincuristii dictatorului!

Ne-au ajutat sa ne destupam mintile infundate de lenea democratiei si sa vedem cum trebuie sa se desfasoare o adevarata campanie pusa in slujba unui scop nobil: inlaturarea odiosului de la Cotroceni. O campanie care ar putea sa intre in analele istoriei si in manulalele de jurnalism. Am putea chiar sa o importam si altor tari cazute sub bocancul cu crampoane al dictaturii de tip basescian. Sau chiar la Uniunea Europeana. Barroso a aflat si el dintr-o scrisoare demascatoare a lui Nistorescu. Sa ne traiesti coane! Si dai inainte cu listele negre, ca doar asa ii stirpesti pe fripturisti.

Campania Coalitiei Anti este un model, pe care noi, trezitii din somnul adinc al falsei democratii, dispusi sa dam piept cu dictatura lui Basescu, o aplaudam ca la Congresul al XIV-lea. Noi vrem respect, sa fie clar!. Vrem sa fim respectati chiar si in dictatura. Mai ales in dictatura!

Dar cine sintem noi? Cum cine? O intrebare de-a dreptul tendentioasa! Sintem telespectatorii Antenelor si Realitatii! Un lucru va rugam, usor cu dictatura pe scarile mogulilor, sa nu cumva sa se sparga. Ca atunci nu mai avem ce viziona.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22