USL nu mai vrea comasarea alegerilor

B. N. | 29.08.2011

Pe aceeași temă

Copresedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat luni ca USL este de acord si face tot ce ii sta in putinta pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare cat mai curand, transmite Agerpres. Liderul liberal a mai afirmat ca USL respinge sub orice forma incercarea Guvernului de a amana alegerile locale din vara lui 2012.

Despre alegeri anticipate:

* Cu cat mai repede au loc alegeri anticipate parlamentare, cu atat atat mai repede (vom avea - n.r.) un Parlament pe deplin legitim, care sa confere o majoritate stabila si sa dea unui guvern cu deplina legitimitate sustinerea de care are nevoie. Noi suntem de buna vreme condusi de un guvern care a pierdut in proportii nemaiintalnite increderea opiniei publice, a alegatorilor, un guvern in care, in permanenta, in fiecare saptamana se fac compromisuri pentru a intretine o majoritate de la o zi la alta, cu UDMR, cu UNPR, cu diversi alti oameni care nu stiu foarte bine pe cine mai reprezinta in Parlament".

* "Nu este nici un fel de secret ca aceasta putere aflata in pierdere de teren electoral de foarte multa vreme incearca sub orice forma sa evite confruntarea si decontul cu electoratul si in fata electoratului, ei sunt cei care se tem de orice confruntare electorala, ei sunt cei care incearca orice manevra pentru a intarzia momentul alegerilor sau pentru a confuza electoratul, ei sunt cei care au incercat sa desfiinteze actuala structura administrativa a tarii, ei sunt cei care doresc sa comaseze alegerile pentru a evita decontul politic pentru guvernarea lor, ei sunt cei care incearca sa le amane pentru ca de fapt in spatele ideii de comasare este, in opinia noastra, incercarea de a nu mai avea alegeri deloc in 2012, adica e o incercare de comasare nu in vara, cand este sorocul localelor, ci in toamna, care dupa aceea prin legi, ordonante sau ce mai pot da acesti oameni care compun majoritatea, sa impinga alegerile spre primavara lui 2013".

Despre posibila amanare a alegerilor:

* "Uniunea Social Liberala (USL) respinge sub orice forma incercarea Guvernului de a amana alegerile locale din vara lui 2012. Nu exista nici un fel de motiv care sa poata justifica aceasta amanare. Ea nu genereaza decat instabilitate, dezordine"

* "Atata vreme cat Constitutia precizeaza foarte clar ca mandatul alesilor locali este de patru ani si legislatia in vigoare cu privire la acest subiect prezinta clar cazurile in care se poate prelungi in acest mandat - calamitate sau razboi - nu exista nici un motiv ca alegerile locale sa se amane".

Despre comasarea alegerilor:

* "Suntem impotriva comasarii alegerilor de orice tipuri, in speta comasarii alegerilor locale cu alegerile parlamentare. Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegatori, iar comasarea, amestecarea lor sub orice pretext, inclusiv cel comunist al economiei financiare, este respinsa categoric de catre noi"

* "Niciun argument pe care actualii guvernanti l-ar putea aduce pentru a crea confuzie, pentru a incerca sa-si sporeasca sansele electorale nu este admisibil daca se doreste aparararea principiilor statului de drept"

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22