Update. Viorel Hrebenciuc, AUDIAT la DNA in calitate de martor in dosarul PLANGERII PENALE impotriva sefei CNA, Laura Georgescu

D.g. | 25.07.2014

Pe aceeași temă

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a afirmat vineri ca a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da o declaratie in legatura cu relatia institutionala dintre Parlament si Consiliul National al Audiovizualului (CNA), relateaza Agerpres, citata de HotNews.ro.

Viorel Hrebenciuc a stat aproximativ 30 de minute in sediul DNA, el sustinand ca a fost chemat in calitate de martor in dosarul in care PP-DD a facut plangere penala impotriva presedintelui CNA, Laura Georgescu.

Intrebat daca in Parlament s-a intervenit la CNA in favoarea unei televiziuni, Hrebenciuc spus: "Nu stiu de asa ceva".

"Stiti foarte bine ca CNA are 11 membri: 3 din partea Senatului, 3 din partea Camerei, 3 din partea Guvernului si 2 din partea Presedintiei. Din ce stiu, Laura Georgescu e numita de Guvern. Nu aveam ce sa discutam la Parlament", a adaugat Hrebenciuc.

Audierile in acest caz au loc dupa ce presedintele PP-DD, Simona Man, si Liliana Minca, deputat PP-DD, au depus la Directia Nationala Anticoruptie o sesizare privind posibilele acte de coruptie ale presedintelui CNA, Laura Georgescu, solicitand demisia acesteia.

 

CITITI SI: Sefa CNA, Laura Georgescu, AUDIATA la DNA in legatura cu obtinerea unor sponsorizari pentru CNA


Pana in prezent, in acest dosar au fost audiati membrii CNA, inclusiv presedintele institutiei, Laura Georgescu.

Intrebat inainte de a intra in sediul DNA in ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc a aratat ca nu este in nicio relatie cu acesta.

Intrebat daca a intervenit la membrii CNA in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: "Da' de unde".

De asemenea, intrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni in scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: "Niciodata".

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus o plangerea in luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului. Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

 

CITITI SI: Narcisa Iorga, la DNA: Presedintele CNA, Laura Georgescu, trebuia SA DEMISIONEZE din momentul apariţiei înregistrărilor audio



In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.

In acest dosar, la DNA au fost audiati, miercuri si joi, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si mai multi membri ai CNA.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22