UPDATE VIDEO FOTO Focuri de arma au fost TRASE la Parlamentul din orasul canadian Ottawa. Premierul Canadei a fost evacuat in siguranta. Un militar a fost UCIS

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Un incident armat a avut loc, miercuri, in centrul orasului canadian Ottawa. Focuri de arma au fost trase in fata Parlamentului si in apropierea unui memorial al eroilor. Un militar a fost omorat, potrivit unor surse citate de postul CBC, transmite Mediafax.

Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă, anunţă sursa citata.

Martorii au spus ca au vazut un barbat inarmat, tragand in apropierea Memorialului eroilor din Ottawa, iar apoi fugind spre cladirile guvernamentale, de unde s-au auzit mai multe focuri de arma, potrivit BBC.

Marc Soucy, de la Politia din Ottawa, sustine ca e vorba despre “numerosi indivizi inarmati”. Autoritatile cerceteaza daca e vorba despre doi sau trei indivizi, transmite CNN.

Parlamentul a fost inchis, in urma incidentului armat.  Politia Calare din Ottawa a avertizat publicul din centrul orasului sa nu stea la geamuri, transmite CBS News.

Oficiali canadieni au declarat ca focuri de arma au fost trase si in apropierea mall-ului Rideau Center, din apropierea Parlamentului. Cele trei locuri vizate de atacuri – Parlamentul, Memorialul Eroilor si mall-ul – sunt localizate intr-un perimetru mai mic de 1,5 kilometri.

Marc Soucy (politia din Ottawa) afirma ca “mare parte din centrul orasului Ottawa este inchis”, potrivit sursei citate.

(Foto: CBS News)

Jurnalistul Josh Wingrove afirma ca focurile de arma trase in cladirea Parlamentului din Ottawa au inceput in hol, iar un al doi-lea val de focuri de arma a avut loc un minut mai tarziu, in apropierea bibliotecii Parlamentului.

Wingrove sustine ca multe dintre focurile de arma au fost trase de politisti, catre suspect. La finalul incidentului, o persoana se afla culcata la podea, fara miscare, in apropierea bibliotecii, mai spune jurnalistul, potrivit sursei citate.

Armata canadiana si-a inchis bazele din intreaga tara pentru public, ca reactie la atacul de miercuri din Ottawa asupra unui soldat, transmite agentia Reuters, citata de Hotnews.

Sediul Parlamentului a fost închis în urma incidentului armat.

Incidentul survine la două zile după ce doi soldați canadieni au fost loviți cu mașina lângă Montreal de un individ radicalizat apropiat de mediile islamiste, unul dintre ei pierzându-și viața, potrivit Agerpres.

Se actualizeaza.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22