UPDATE Tunisia. Parlamentul a fost vizat de un atac armat. Mai multi oameni au fost ucisi. Fortele de ordine au incojurat zona

T.d. | 18.03.2015

Pe aceeași temă

Cel putin opt persoane au fost ucise, miercuri, in urma unui atac armat comis in capitala tunisiana. Au fost vizate cladirea Parlamentului si un muzeu, potrivit oficialilor. Teroristii au luat ostatici cetateni britanici, italieni, francezi si spanioli. Potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Interne, zona este inconjurata de fortele de ordine.

UPDATE: Ultimele informatii vorbesc despre 11 morti in urma atacului armat din capitala Tunisiei.

Totul a început cu un atac asupra parlamentului, dar teroriştii au fost respinşi de aparatul de securitate şi s-au refugiat într-un muzeu din apropiere în care se aflau în jur de 200 de turişti. A urmat o luptă cu forţele de ordine şi, din păcate, opt turişti, prinşi la mijloc, şi-au pierdut viaţa. În momentul atacului, în parlamentul de la Tunis se afla şi ambasadorul României. El asista la dezbaterile privind un pachet de legi antiterorism, potrivit Digi 24.

Ministerul Afacerilor Externe: Momentan nu exista informatii care sa ateste ca in interiorul muzeului s-ar afla si cetateni romani

Premierul francez Manuel Valls a pecizat ca Franta este alaturi de Tunisia si ca o va ajuta in aceasta criza. "Condamnam ferm acest atac terorist", a declarat Valls dupa o intalnire cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. "Suntem alaturi de guvernul tunisian. Suntem alerti in ceea ce priveste evolutia situatiei", a adaugat acesta.

Un oficial al Ministerului de Externe din Italia a declarat ca doi italieni au fost raniti in atac, dar inca nu este clar daca se aflau printre ostatici.

---

Potrivit unor informatii neconfirmate mai multi turisti au fost luati ostatici, potrivit Hotnews.

Impuscaturile au avut loc la Muzeul Bardo, care se afla langa cladirea Parlamentului din centrul Tunisului. La momentul atacului, deputatii discutau legislatia referitoare la combaterea terorismului. Parlamentul a fost evacuat.

Acesta a precizat ca majoritatea turistilor au fost evacuati, dar inca mai sunt persoane care se afla in interior.

Muzeul, cunoscut pentru colectia sa de antichitati, este printre principalele atractii turistice din Tunis.

Turismul este un sector cheie al economiei Tunisiei, un numar mare de europeni vizitand statiunile din tara.

In 2002, 19 persoane, inclusiv 11 turisti germani, au fost ucisi intr-o explozie cu bomba la o sinagoga din statiunea Djerba. Atacul a fost revendicat ulterior de Al- Qaeda.

Preocuparile referitoare la securitatea Tunisiei sunt in continua crestere avand in vedere ca Libia vecina este din ce in ce mai instabila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22