UPDATE: Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

T.d. | 01.07.2014

Pe aceeași temă

Procurorii DNA cer arestarea primarului Bacaului, Romeo Stavarache. Actiunea este motivata ca ar fi incalcat normele de control judiciar, informeaza Realitatea TV.
 

UPDATE: Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marţi, de Curtea de Apel Bacău, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, transmite Mediafax.

Stavarache este cercetat sub control judiciar pentru cinci infractiuni de luare de mita. El ar fi primit 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri.

Primarul bacauan ar fi cerut si primit comisioane de pana la 50% din valoarea contractelor decontate de Primaria Bacau.

Primarul Stavarache si cei doi oameni de afaceri – Liviu Cenusa si Liviu Goian – retinuti joi pentru luare de mita se afla, marti, la Curtea de Apel Bacau. Conform unor surse judiciare, cei trei sunt judecati pentru ca ar fi incalcat conditiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistrati, conform Agerpres.

Astfel, Romeo Stavarache, Liviu Cenușă și Liviu Goian, ar fi părăsit împreună în același autoturism sediul poliției municipale în seara în care au fost eliberați, ceea ce încalcă decizia judecătorească conform căreia acestora li s-a interzis să se întâlnească după eliberarea condiționată.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a prezent luni la sediul poliției municipiului potrivit obligației survenite ca urmare a deciziei Curții de Apel Bacău de a-l elibera sub control judiciar.

Aceasta a fost prima prezentare a lui Stavarache la poliție în cadrul măsurii de control judiciar decisă joi.

Potrivit hotărârii judecătorești, Romeo Stavarache și ceilalți doi suspecți reținuți împreună cu acesta, oamenii de afaceri Liviu Cenușă și Liviu Goian, proprietari de firme media în județul Bacău, trebuie să se prezinte la organele de cercetare sau la instanță ori de câte ori sunt chemați, să nu ia legătura unul cu altul și cu ceilalți coinculpați sau martori, să nu părăsească țara fără să anunțe și să se prezinte la poliție după un program stabilit.

Până la o soluție definitivă, pentru că hotărârea instanței a fost contestată, polițiștii băcăuani au hotărât ca primarul Romeo Stavarache să se prezinte la sediul instituției pentru supraveghere de două ori pe săptămână.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22