UPDATE: ICCJ RESPINGE CEREREA DE STRAMUTARE A DOSARULUI LUI DAN VOICULESCU. Procesul continua la Curtea de Apel. Urmatorul termen, 4 august

T.d. | 11.07.2014

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins cerea de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA),  astfel ca dosarul lui Dan Voiculescu se va judeca in continuare la Curtea de Apel Bucuresti, conform televiziunilor de stiri, citate de Hotnews. Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, invocase vineri, la Inalta Curte, presiunea mediatica excesiva si negativa asupra acestui caz si ostilitatea de care au dat dovada judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Prejudiciul in dosarul privatizarii frauduloase a ICA este de 60 milioane euro. Urmatorul termen de judecata este 4 august.

Dan Voiculescu a afirmat, la iesirea de la Inalta Curte, ca motivul pentru care avocatul Gheorghita Mateut a cerut stramutarea este completul de judecata, nu Curtea de Apel, relateaza Hotnews.

Sa nu mai confundam persoanele care sunt vremelnic pe niste functii cu institutiile”, a afirmat Voiculescu, dand ca exemplu pe presedintele Traian Basescu. Intrebat ce legatura are cu procesul sau, Voiculescu a declarat: “Are legatura pentru ca domnul avocat Mateut a vorbit despre completul de judecata, nu despre Curtea de Apel. Nu CAB este motivul pt care domnul Mateut a cerut stramutarea.” 

Avocatul Mateut a declarat, la plecarea de la ICCJ, ca s-a cerut stramutarea la o Curte de Apel invecinata. 

Dan Voiculescu a ajuns la sediul IPJ Ilfov, unde a declarat că nu are nicio preferință referitoare la instanța la care va fi mutat dosarul ICA. ”Nu am nicio preferință unde va fi transferat dosarul”, a spus fondatorul PC.

Dan Voiculescu s-a prezentat la Curtea Supremă. In timp ce avocatul lui Gheorghiță Mateuț spune că în cazul completului de la Curtea de Apel București există "un caz flagrant de imparțialitate", Dan Voiculescu o laudă din nou pe judecătoarea Camelia Bogdan. Voiculescu spune că judecătoarea Camelia Bogdan este bine documentată. 

CITITI SITRIBUNALUL BUCURESTI a RESPINS cererea lui Dan VOICULESCU de RIDICARE A CONTROLULUI JUDICIAR. Decizia nu este DEFINITIVA

Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost înregistrată în 4 iulie, la instanţa supremă, iar termenul de judecată a fost stabilit în 24 septembrie. Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o cerere de preschimbare a termenului întrucât dosarul ICA, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, s-ar putea încheia până la data stabilită pentru judecarea cererii de strămutare. Instanţa supremă a admis cererea şi a schimbat termenul de judecată din 24 septembrie în 11 iulie.
 

Termenul din 1 iulie

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat cererea de strămutare a dosarului ICA după ce, la termenul din 1 iulie al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, au sesizat faptul că noul preşedinte al completului de judecată nu este imparţial.

La termenul din 1 iulie al dosarului ICA, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Totodată, instanţa a stabilit să fie extins sechestrul asigurător în cazul mai multor acţiuni şi terenuri pe care Dan Voiculescu le donase fiicelor lui, Corina şi Camelia Voiculescu. Astfel, a fost pus sechestru asigurător pe 36 de hectare de teren din strada Gârlei, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative. Completul de judecată a extins sechestrul asigurător şi pe mai multe bunuri ale celorlalte persoane acuzate în această cauză.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22