UPDATE Dan Andronic, EVZ: Robert Turcescu face un JOC OPERATIV

T.d. | 23.09.2014

Pe aceeași temă

Asa-zisa deconspirare a lui Robert Turcescu este mai putin o “dezvaluire socanta”, cat este un “scenariu etapizat” in care urmeaza a fi publicate noi informatii, scrie Dan Andronic in Evenimentul Zilei.

UPDATE: Sorina Matei (B1 TV) care a vorbit cu Oana Sârbu, a obținut de la aceasta infirmarea faptului că fluturașii de salariu îi aparțin, conform sursei citate.


Ceea ce Robert Turcescu numeste “Marturisire si spovedanie” pe blogul sau – acolo de unde a pornit scandalul ofiterului acoperit – a starnit mai multa emotie si incertitiudine, decat a clarificat ceva. Si tocmai acest lucru a fost urmarit, ca parte dintr-un plan construit in etape.

Explicaţia este foarte simplă: orice scenariu de o asemenea anvergură are o etapizare, însă toate etapele trebuie să ţină cont de emoţiile publicului care nu trebuie lăsate niciun moment să scadă şi trebuie creat efectul de cascadă. Sau ca să folosesc un termen, preluat de la consultanţii americani de marketing politic cu care am lucrat, trebuie creat efectul bulgărelui de zăpadă”, explica Andronic.

CITESTE SI: Robert Turcescu marturiseste ca a fost LT.-COLONEL SUB ACOPERIRE

Sursa citata vorbeste mai mult despre un “joc operativ”, decat despre o deconspirare incarcata de presiune psihologica si misticism.

Pare din ce în ce mai evident faptul că într-o formă sau alta Robert Turcescu ne va anunţa că ceea ce a dezvăluit a făcut-o într-un cu totul alt scop decât acela de a se elibera de aşa zisa povară de ofiţer acoperit”, mai scrie Andronic in acest sens.

Totodata, documentele prezentate de Robert Turcescu pe blogul personal ridica semne de intrebare privind autenticitatea.

Astăzi am avut posibilitatea să reanalizez livretul militar prezentat de Robert Turcescu. Şi m-am concentrat asupra indicativului care trebuie să arate specialitatea pentru care a fost investit în grad. Specialitatea militară 213 este, potrivit nomenclatorului folosit de armată, cea de „Jurnalism” iar gradul de locotenent- colonel  în rezervă i-a fost acordat de şeful Statului Major General  al Armatei la propunerea Centrului Militar Zonal Bucureşti, după cum mi-au confirmat surse militare. Data 14.04.2010”, mai puncteaza sursa citata.

CITESTE SI: Reactiile provocate de scandalul Robert Turcescu - ofiter acoperit

In plus, se pare ca acei fluturasi de salariu publicati de Robert Turcescu pe blog i-ar apartine fostei prietene a jurnalistului, Oana Sarbu, angajata a Ministerului Apararii Nationale, sustine sursa citata.

Toate aceste aspecte pregatesc noi dezvaluiri ca parte dintr-un plan atent gandit si nu o “dezvaluire socanta”. Un semnal in acest sens este reactivarea blogului lui Turcescu, dupa 48 de ore in care a fost imposibil de accesat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22