Unitatea pentru arsi de la Floreasca: Ioan Lascar, in Comisia de licitatie (Rise Project)

Iulian Popescu | 08.11.2015

Unitatea specială pentru răniți arși de la Floreasca nu a putut fi pusă în funcțiune imediat după incendiul de la Colectiv, deși a fost inaugurată, în prezența ministrului Bănicioiu, încă din aprilie. Rise Project arată că în afacerea respectivă a fost implicat și celebrul profesor Ioan Lascăr.

Pe aceeași temă

 

RISE Project a publicat duminică ultimele informații legate de această unitate specială de la Spitalul Floreasca. Potrivit Rise Project, profesorul Ioan Lascăr a fost membru în comisia de licitație care a hotărât ca dotările să fie furnizate de firma Gemedica, acordă consultații la clinica Academica, pe care Galea o deține împreună cu Oprescu. 

 

„Lascăr a elaborat caietul de sarcini al unei licitații care a fost câștigată - în absența oricărei concurențe - de o firmă a patronului clinicii la care își rotunjește veniturile”, scriu jurnali;tii de la Rise Project.

 

Spitalul Floreasca nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate de RISE Project legate de acest caz.

 

Gemedica s-a ocupat de echiparea clinicii speciale pentru arsi de la Floreasca, actiunea avand loc in perioada 2013-2015. Acordul cadru pentru livrarea produselor si serviciilor aferente unitatii medicale a fost incheiat contra sumei de aproximativ noua milioane de euro.

 

Procedura de licitare ridica, insa, semne de intrebare, in conditiile in care Gemedica a fost singura firma care s-a inscris in competitie, fapt intalnit la toate licitatiile in care a fost prezenta compania in cauza, la Spitalul Floreasca.

 

In 2012, arata sursa citata, fara sa aiba concurenta, Gemedica a castigat aproximativ sase milioane de euro in baza a cinci licitatii organizate de Floreasca.

 

Vorbim aici de “Unitatea moderna pentru arsi”, corp special de spital, format din sase saloane si o sala de operatii, prezentata drept o unitate de elita in domeniu. De elita, insa nefunctionala.

 

Asta pentru ca din 9 Aprilie 2015, atunci cand a fost “inaugurata”, unitatea sta inchisa.

 

CITIȚI ȘI: Bilantul negru creste: Inca 12 raniti de la Colectiv au murit. Numarul total a ajuns la 44

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22