Ungaria ar putea fi exclusa din Comunitatea Democratiilor

P.c. | 20.10.2014

Pe aceeași temă

Comunitatea Democratiilor a pus in miscare un proces care ar putea duce la excluderea Ungariei, fapt care ar implica recunoasterea internationala a faptului ca Ungaria nu mai este o democratie. Comunitatea Democratiilor, unul dintre cele mai importante cluburi ale democratiei din lume, este o coalitie interguvernamentala de state angajate in cultivarea valorilor si institutiilor democratice. Aceasta sustine natiunile membre in diferite stadii de dezvoltare democratica, prin discutii si identificarea celor mai bune metode de urmatrelateaza Foreign Policy, conform Hotnews.

 

Comunitatea promoveaza documentul sau fondator, Declaratia de la Varsovia, ca "unul dintre documentele cele mai complete si coerente cu privire la democratie", si isi declara intentia de a sprijini tranzitia democratica si consolidarea la nivel mondial. 
 

Comunitatea Democratiilor a luat fiinta in anul 2000, la Varsovia, la initiativa Secretarului de Stat al SUA, Madeleine Albright, si a ministrului Afacerilor externe al Poloniei, prof. Bronislaw Geremek.

 

CITITI SI: Conflict diplomatic SUA - Ungaria: SUA introduce interdictii de calatorie pentru cateva persoane apropiate guvernului FIDESZ


Dar din 2010, actiunile guvernului maghiar condus de Viktor Orban au inceput sa semene tot mai mult cu cele ale lui Putin si s-a vorbit despre "Putinizarea Ungariei". Pe scurt, el a rescris constitutia, a intervenit in sistemul judiciar si a erodat libertatea mass-media si cea religioasa, mai scrie sursa citata. Alegerile din din aprilie 2014 in urma carora Orban a castigat un al treilea mandat, au fost libere, dar nu corecte, adauga articolul.
 

Partidul sau, Fidesz, a rescris regulile electorale in propriul avantaj, ceea ce face dificila actiunea partidelor de opozitie.
 

Ungaria se afla in mijlocul unui scandal diplomatic izbucnic la sfarsitul saptamani trecute. Atunci, insarcinatul cu afaceri al SUA a admis, fara sa precizeze numele persoanelor, ca SUA au introdus interdictii de calatorie pentru un numar de pana la 10 persoane functionari guvernamentali, oameni de afaceri apropiati guvernului FIDESZ, dar si membri ai guvernului, pentru atingerea adusa intereselor americane, coruptie sau afaceri legate de acest fenomen.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22