Un TURNATOR la Securitate, in echipa consilierilor prezidentiali

Fara Autor | 10.06.2013

Pe aceeași temă

Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei şi secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în timpul mandatului Elenei Udrea, a fost desemnat  de preşedintele Traian Băsescu consilier de stat la Palatul Cotroceni. Decizia şefului statului a fost semnată joi, însă mandatul începe de astăzi.

Răzvan Murgeanu va fi, alături de Dorel Onaca, un alt apropiat al lui Traian Băsescu dinainte de a ajunge preşedinte, consilier la Cancelaria Prezidenţială, condusă de Cristian Diaconescu. Până în acest moment nu i s-au stabilit însă şi atribuţiile. "Voi fi la Cancelaria Prezidenţială. De ce mă voi ocupa exact încă nu ştiu", a explicat Murgeanu contactat de gândul.

Chiar şi aşa, fostul viceprimar PDL, lăsat de Băsescu interimar la Primăria Capitalei în 2005, după plecarea la Cotroceni, consideră că are două atuuri pentru care a fost desemnat în noua funcţie: relaţia veche cu preşedintele şi experienţa în administraţie. "Cred că a contat relaţia mea personală cu actualul preşedinte cu care am lucrat şi la Primăria Generală şi când eram secretar de stat, dar şi experienţa pe care o am în administraţie".

În timpul dosariadei din vara anului 2007, Răzvan Murgeanu a admis că a semnat un angajament cu Securitatea înainte de 1989, susţinând că nu a dat şi note informative.

Membru PDL aflat în cercul de apropiaţi ai Elenei Udrea, Răzvan Murgeanu nu a renunţat încă la acest statut, aşa cum au făcut-o recent consilierii Gabriel Berca sau Daniel Funeriu, cum nu a intrat deocamdată nici în Mişcarea Populară. În opinia sa însă, noua formulă politică în care s-a implicat  Băsescu "are viitor".

"Deocamdată nu am făcut nici un pas, nici aşa, nici aşa. Dar consider că orice chestiune legată de dreapta care vrea să coalizeze şi să coaguleze toate forţele de dreapta pentru alegerile din 2016 e în regulă", susţine Răzvan Murgeanu în prima zi la Cotroceni.

Noul conilier al lui Traian Băsescu a candidat la alegerile parlamentare din 2012 într-un colegiu din Vaslui, însă a obţinut doar 7,88% din voturi.


sursa: gandul.info

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22