Umbra lui Morar. La Parchetul General

Dragos Ghitulete 23.05.2013

De același autor

Corul de bocitoare care ciriie sistematic, intorcind pe toate partile sisteme de valori pentru a ajunge la a impune unicul sistem, cel dorit de USL, tot incearca sa ne convinga ca negrul fie e alb, fie nu exista.
 
Presa tabloida lucreaza la turatie maxima să faca din Becali un politician de exceptie, victima a justitiei, iar presa „serioasa” sa ne convinga ca justitia e pe miini bune acum, ca prea au fost idealizati Macovei si Morar, ca institutiile conteaza, nu oamenii. Ca pina la urma oamenii sint cam la fel, conteaza sistemul.
 
E cea mai eficienta metoda sa tii poporul sub un mare semn de mirare si sa-l faci sa se intrebe mai degraba daca anul asta se face rapita decit sa se ingrijoreze de ce se va alege de justitia ce va sa vina. Nu conteaza ca semne proaste anul are de cind cu numirile de la Parchetul General.
 
Cel mai nou luat in vizor de parerologi este fostul sef al DNA, Daniel Morar.
 
De ce e acuzat procurorul general Tiberiu Nitu ca l-a spalat cu un NUP pe Victor Ponta in cazul plagiatului, cind dosarul se afla la Parchetul General inca de pe vremea cind Morar era interimar?, se intreaba deontologii incercind sa-l faca vinovat pe Daniel Morar de tergiversarea verdictului.
 
Pai pentru ca procuroarea Mihaela Litvin a ţinut pe loc dosarul de plagiat al premierului sub interimatul lui Daniel Morar şi odată cu schimbarea conducerii, cu instalarea acestui „Grajdan” al justitiei in frunte, s-a grăbit să-l dezvinovatească, d-aia.
 
Chiar daca probele sunt clare: 113 pagini din cele 292 ale cărţii “Răspunderea în dreptul internaţional” au fost copiate cuvint cu cuvint.
E drept, „originalul” Victor Viorel a schimbat fontul si marimea literelor, si atunci nu mai e plagiat, zice PG. Una e sa scrii o lucrare cu Times New Roman 14 la un rind jumate si cu totul alta o capodopera scrisa cu Centaur 12 la doua rinduri.  
 
In nuvela „Harrison Bergeron”, Kurt Vonnegut ne propune o lume in care nu poti fi mai frumos, mai destept sau mai bun decit ceilalti pentru ca „ era anul 2081 si toata lumea era in sfirsit egala. Nimeni nu era mai inteligent decât ceilalţi. Nimeni nu era mai atrăgător decât ceilalţi”.
 
Se ajunge la situatii absurde, o balerina merge cu fata acoperita pe strada pentru ca e prea frumoasa, o prezentatoare TV îsi modifica vocea pentru ca e prea melodioasa. Harrison Bergeron, un barbat inteligent si frumos, refuza sa se supuna legilor guvernului si este încarcerat.
 
Aici ar vrea sa ne indrepte coabitarea asta a lui „toti pupat piata independentii”, la liniste si pace pentru toti si toate?
 
Nimeni n-a plagiat, nimeni nu fura, nimeni nu minte, puterea isi face atit de bine treaba incit opozitia nu are ce sa critice. Justitia o sa se ocupe de furturi de gaini si de biciclete, din ce in ce mai rare in noua orinduire, pentru ca toti politicieni sint cinstiti?
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22