ULTIMA ORA: Avion cu 116 oameni la bord, prabusit in Niger. Reuters: Un roman se afla la bordul avionului. MAE confirma informatia

T.d. | 24.07.2014

Pe aceeași temă

Compania aeriană Air Algeria a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după decolarea din Ouagadougou, în Burkina Faso. Un post de televiziune algerian a anunţat că avionul s-ar fi prăbuşit în Niger, conform Gandul.
 

UPDATE: Epava avionului Air Algerie flight AH5017 a fost reperata de fortele franceze stationate in Mali, la jumatatea drumului intre Gao si Kidal, intr-o zona desertica, scrie Le Figaro, care citeaza site-ului aeroportului din Ouagadougou, transmite Hotnews.

"Fortele franceze stationate in Mali au detectat epava avionului AH5017 la jumatatea drumului dintre Gao si Kidal, intr-o zona desertica foarte dificila ca acces", se arata intr-o nota postata pe acest site.

 

„În urmă cu câteva minute, ambasadorul ne-a comunicat că pe lista pasagerilor e un cetăţean român. Ministerul de Externe algerian ne-a comunicat telefonic”, a declarat, într-o intervenţie televizata, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, precizând că autorităţile algeriene nu au comunicat părţii române alte elemente legate de identitatea românului, conform Gandul.

Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze caută aeronava companiei Air Algerie.

La bordul aeronavei se aflau 50 de francezi, 24 din Burkina Faso, 8 din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg si cate un Belgian, Elvetian, nigerian, camerunez, ucrainean si roman, potrivit Reuters, citat de BBC, conform Hotnews.

Un oficial al aviatiei civile algeriene a confirmat, pentru Reuters, ca avionul s-a prabusit.

"Pot sa confirm ca s-a prabusit", a spus oficialul, care a refuzat sa ofere detalii suplimentare legate de locul unde s-a prabusit avionul sau cauzele accidentului.

Avionul dispărut s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică.

Avionul dispărut pe ruta Ouagadougou - Alger era un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair, şi avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet.

Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Regiunea a fost afectată de furtuni violente şi avionul fusese deviat în timp ce survola Mali. Acesta s-ar fi prăbuşit după ce a survolat capitala Nigerului, iar toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit. Avionul ar fi fost găsit în apropiere de Niamey, conform sursei citate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22